Lydoptagelser

Indspiller du podcasts eller andre lydoptagelser, så send os en prøve på din kunnen. 

#14 Jens Peter Madsen fortæller

Jens Peter Madsen har i snart 10 år delt sine historier gennem lyd og billedmedier på internettet. Hans ide er, at mundtlig historiefortælling hører til alle de steder, hvor mennesker opholder sig og er sammen med andre mennesker. Det gælder derfor også i de nye sociale mødesteder på internettet.


Find flere af Jens Peter Madsens historier fortalt som illustreret lydbog, video eller app på storybox.dk


#13 Katja Lange fortæller

Katja Lange fortæller om det moderne menneske med alle dets drømme og dårskaber, triumfer & tab og rigeligt med roller. Hun fremmaner det store i det almindelige og det almindelige i det store som for eksempel i denne historie om det på én gang banale og rystende faktum, at vi alle skal dø. 

 

Læs mere om Katja her : https://fortaellereidanmark.dk/fortaellende-medlemmer/


#12 Mariane Josefsen fortæller

Historiedamen Mariane Josefsen har de sidste 20 år arbejdet som historiefortæller for voksne og børn. Hun bearbejder eventyr og litteratur, ligesom hun laver sine egne historier fra bunden.

Læs mere om Mariane på: www.historiedamen.dk

#11 Pernille Stockfleth fortæller

Pernille Stockfleth er en garvet og dygtig fortæller, der her fortæller om en ganske særlig juleaften.

Læs mere om Pernille her

#10 Else Christensen fortæller

Else Christensen er med i fortællegruppen "Vestjyllands Fortællere" under foreningen "Vestjyske Fortællespor". Gruppen arrangerer Rådhusfortællinger fire gange om året i den gamle byrådssal i Holstebro.  

Læs mere om Else her

#9 Dorte Futtrup fortæller

Professionel fortæller siden 1990 med et bredt repertoire for alle aldersgrupper. Store biografiske fortælleforestillinger med et dokumentarisk snit er et særkende.

Fortællingen, du skal lytte til, handler om sol, måne ... og forbudt kærlighed.

Læs mere på http://www.dortefuttrup.dk 

#8 Lena Bjørn fortæller

Lena Bjørn er historiefortæller, skuespiller og dramatiker. Lena har i over 20 år brugt historiefortælling til at arbejde med personaleudvikling i både private og offentlige virksomheder. Hun fortæller primært for voksne. Humoren er aldrig langt væk, selv om hun også godt kan li’ at få folk til at græde.

Mere om Lena Bjørn her

#7 Mads Lund fortæller "Soldaten & Tjeneren"

"Soldaten & Tjeneren" - en fortælling om dén soldat, som alle taler om, men ingen ved hvem er. Dén soldat, som stod på hovedskalsklippen og holdt vagt med sit spyd, fordi det var hans job - og intet vidste om hvad den døende havde sagt og gjort.

Mere om Mads

# 6 Ruth Dein – Fortællekonen fra heden

”Fortællekonen fra heden ” er født og opvokset på kanten af den jyske hede.  Den Grønlandske myte på podcasten hører Ruth som en tanke om, hvor langt mennesker vil gå for magt og ære og hvilken magt vi vil hylde for at få brød på bordet.

Mere om Ruth her


# 5 Svend-Erik Engh

Svend-Erik Engh er en af Danmarks mest erfarne historiefortællere og undervisere i historiefortælling.

Svend-Erik har været med helt fra begyndelsen af de første fortællearrangementer og fortællefestivaler i Danmark. I 1990’erne var han ansat på Borups Højskole og der udviklede han en sanselig og involverende fortællestil, som han har finpudset på siden.

Mere om Svend Erik

#4 Helle Arnfred

Helle har som dramalærer undervist i fortælling på Herning Højskole i 15 år. Siden 1997 har hun selv været freelance fortæller på højskoler, sognehuse, m.v. og ledet Ry Fortællekreds siden 2001.

Mere om Helle her

#3 André Andersen

Fortælling af André Andersen er fortalt live på BestTellerscenen i København, nordens eneste stationære scene for storytelling.

André Andersen har i gennemsnit 160 LIVE performances og er, sammen med Kasper Sørensen, manden bag Wordsfestivalen.

Mere om André her

#2 Lise Marie Seidelin 

Lise Marie Seidelin er fortæller og sangskriver og har udgivet flere eventyrsamlinger og Cd’er med jazzviser. Hun formidler H.C. Andersens eventyrverden på Odense Bys Museer og er kunstnerisk leder af Internationale Fortælledage. Se mere på Fabulo.dk

#1 Steiner

Når Steiner fortæller, så tændes dit indre filmlærred og historiens billeder folder sig ud. 

Med stor indlevelsesevne og sans for at fornemme tilhørerne, forfører Steiner med sin levende fortællestil. 

Han skal opleves! 

Læs mere om Steiner

FIDA Podcast – månedens fortæller

Stor tak til de 16 fortællere, som har bidraget med historier, samt til Trine Thorendal, som har speaket og færdigproduceret podcasten!

Med podcasten ønsker vi at vise, hvor stor og forskelligartet den mundtlige fortælling er i Danmark – og forhåbentlig får flere af jer fortællere med tiden mod på at bidrage med en historie på denne nye digitale platform!

Podcasten kan findes i linket eller i dit foretrukne podcastprogram på computer eller telefon. Og vi minder lige om, at alle selvforfattede historier, også mundtlige, er omfattet af loven om ophavsret. 


Fortælling i skolen

- Hvem, hvad, hvor og hvordan

pia sigmund fortælling i skolen

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark