Find en fortæller. Book en fortæller

Fortæller Conny Radza close-up

Conny Radza

www.connyradza.dk

En fortæller med glimt i øjet og levende mimik, der fanger både børn og voksne. Historierne er lavet ud fra fri fantasi men særlig ofte ud fra erindring iblandet lidt fri fortolkning. Genfortæller desuden eventyr, sagn folkehistorier og noveller - gerne de mere underfundige og humoristiske af slagsen. Fortæller hvor der er en ”fortællescene”: på museer, i dagligstuer, om bålpladsen, på caféer, biblioteker, skoler og andre institutioner.

Anna Grethe Bech

Anna Grethe Bech


Jeg fortæller folkeeventyr, gyserhistorier, kvindehistorier og litterære fortællinger – ja alt hvad der prikker til hjerte og hjerne.
Min vestjyske baggrund har givet mig en særlig forkærlighed for Evald Tang Kristensens indsamlede eventyr og viser. Jeg fortæller dem på vestjysk dialekt – ofte sammen med en visesanger. Jeg har siden 2011 stået bag fortællecafeen på Fairbar i Aarhus.
Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer


har i 30 år fortalt for voksne og børn: eventyr, sagn og myter, bibelhistorier, remser og skrøner, Astrid Lindgren, H. C. Andersen og Selma Lagerlöf – krydret med gøgl, sang og anden larm og oftest illustreret med lidt scenografi, rekvisitter og alskens lødigt skrammel. Skriver også: mest for børn og lidt for voksne.

anne kathrine Rafen Hauge
Anne Kathrine Rafn Hauge

Facebook-profil

Præst, kirkehistoriker og rollespiller.
Fabulerende fortællinger fra det Byzantinske Rige, skæbnefortællinger fra de knapt så gamle dage i provinsen, og øjebliksbilleder fra et præsteliv på Fyn. Genfortæller børnebøger og laver også gerne skræddersyede fortællespil og fortælleværksteder for børn og voksne. Fortæller livet frem.

Annemarie Krarup
Annemarie Krarup


fortæller med sang og musik unikke nordiske fortællinger og historier fra verden. Kunstnerisk leder af fortællefestivalen i Roskilde. Fortæller på internationale festivaler. SKATTEGRAVEREN – om eventyrsamler Evald T. Roskilde FortælleSaloner. Facebookside. Projektleder Hugin & Munin.

Anette Jahn

fra Måle Fortælleteater er en af landets mest efterspurgte historiefortællere og undervisere i fortælling. For både børn og voksne, og med speciale i at involvere publikum undervejs. I 2018 udkom ”Eventyrværksted. Lær at fortælle kreativt for børn”. Eventyr, nordatlantiske sagn, historie, bibel, Blixen og Lagerlöf.
Vundet danmarksmesterskabet i historiefortælling, godkendt huskunstner og finalist til Den Fynske Kulturpris.  
”Tryllebinder børn og voksne” 
Anette Skov
Anette Skov


får på 15. år klassikere af Blixen og Pontoppidan til at genopstå, når de trækkes gennem eget hjerte og hjerne og på ny sendes ud i verden. Tænksomme og mere alvorlige fortællinger + solid forberedelse, intensitet + stor kærlighed til sprog & menneskeliv. Publikum: børn & voksne. Udd: Cand.mag: litteratur. Diplom: kulturformidling. Arb: kompetenceudvikler bibliotekspersonale ift. fortælling og performativitet.

Annette Bering Liisberg
Annette Bering Liisberg


fortæller i farverige billeder om ”hele det cirkus” vores liv kan være. Det er eftertænksomme, skæve, komiske og rørende fortællinger, som ofte tager uventede drejninger undervejs. Hun fortæller erindringsglimt og portrætter af nutidens mennesker. Illustrator og cand.phil. Hun har fortalt sine historier siden århundredeskiftet 

Beate Richter
Beate Richter


er historiefortæller og skuespiller. Hun fortæller folkeeventyr fra hele verden, der handler om kærlighed, sorg, længsel, magi og død. Hun er en levende fortæller, der forstår at lokke tilhørerne ind i eventyrenes univers. Siden 2009 medlem af Nordkystfortællerne.

Bente Christensen
Bente Christensen


Bente Christensen spænder vidt som fortæller: fra genfortolkningen af bibelteksterne om søstrene Marta og Maria i ”Min søster M”, over skoledrengenes oplevelser i Haderslev anno 1915 i ”Drengene fra Hertug Hans”, til ”Eventyret om Tingen”, hvor Virke sparker liv i Heltinden, der bruger ALT for meget tid på at se tv-serier! Fortæller alene eller som en del af duoen ”Helene & Bente – Sange fra Skattekisten”.

Bente Klerke


fortæller myter, eventyr og andre historier for voksne og børn, bl.a. af Selma Lagerløf, med fokus på fortællingens forvandlende og helende kraft. Holder foredrag og fortællekurser. Arbejder med haver, børn, musik og fortælling i Det Økologiske Kulturlaboratorium. Medskaber af kulturhuset Caer Llion i Gl. Tølløse.

Birgit Alling


Jeg bruger fortællingen i mit virke som efterskole- og højskolelærer. Fortællingerne indeholder ofte både det historiske, det mytiske og det eventyrlige. Jeg vil gribe, røre, underholde og oplyse og sammen med publikum bevæge mig ind i fortællingens verden, hvor man med ord kan male billeder og vække følelser.
Jeg fortæller selv, og der ud over har jeg et samarbejde med Ferdinand Froning, der er fortæller og musiker.
Mine og vore fortællinger er velegnede overalt, hvor mennesker mellem 3 og 100 år mødes for at få en varm og tankevækkende oplevelse.

Bjarne-Jensen-fortæller
Bjarne Jensen

www.bjarne-jensen.dk

”Heldige er vi, der har hørt Bjarne Jensen fortælle”. Ordene kom fra en tilhører til en fortælleaften. Jeg fortæller selvoplevede historier, og nogle jeg hitter på. Måske er det ind i mellem en blanding. I 2016 vandt jeg finalen i fortællekonkurrencen Story Slam i Aarhus. Medlem af Ry Fortællekreds.

Carsten Islington
Carsten Islington

Foredragsholder, tegner, klummeskribent, Story-Entertainer; en ny genre, som udspringer af historiefortælling og komik. Ingen vittigheder, men underfundige historier med start og slutning. Humor syet med undertråd, det holder. Man glemmer en vittighed, men husker en god historie. Historier fra det virkelige liv med tvivlsomme kvinder, Bourbon og et liv på kanten.

Carsten Legaard
Carsten Legaard

begyndte i en høj alder at fortælle selvoplevede historier fra egen barndom. Det skulle have været historier om en grå, trist og kærlighedsløs barndom, men de erindringer, der meldte sig, ville noget andet. De fortalte om lyse og lykkelige øjeblikke. Historierne blev et vendepunkt i hans liv. Han opdagede, at “det er aldrig for sent at få sig en lykkelig barndom.” Fortæller også historier om polarforskeren Knud Rasmussens sidste rejse

Chanet Deleuran
Chanet Deleuran


LYT BLOT! Til sande historier, løgnehistorier, vanvittige historier, sjove historier – men altid ægte historier. Historier fra gamle dage, historier fra barndom og ungdom og historier fra sidste uge. Historier med mad og sanser – vin, rejser og måske en hel masse fra Min Mormors Pensionat. Måske er det lyv – måske er det hele sandt. Tør du tage chancen og lytte med?

Kristian Kronman
Christian Kronman


Humorist med lyrisk slagside, fascineret af tilværelsens magi, betaget af skønheden. Fortæller fra eget liv og om H. C. Andersen, Kingo, Halfdan Rasmussen m.fl. Har optrådt hos BestTellers, i Lystløgnershow, på Ofelia Beach, i Kulturcentret Assistens, foreninger, kirker, virksomheder, skoler, højskoler. Står sammen med Gravers Graversen bag ”Vanløsevid” på Fiskafeen i Vanløse.

connie nordholt
Connie Anette Nordholt


Storyteller, digter, foredragsholder. Fortæller livshistorier, folkeeventyr og litterære klassikere til forskellige lejligheder: fx forening, på en scene eller private arrangementer. Levende performance, hvor fortælling og drama integreres. Storyteller og kunstmaler hos: Story-fortælling og Connies Galleri
Cand.mag. i engelsk, dansk og dramaturgi, Tidl. gymnasielærer på Randers HF og VUC

Connie Olsen
Connie Olsen


fortæller med indlevelse og billedligt både til store og små, unge og ældre og har et vidtspændende repertoire på ca. 300 historier og eventyr; fra folkeeventyr over græske og nordiske myter til moderne eventyr fra nær og fjern – kendte såvel som ukendte historier.

Dorte Futtrup
Dorte Futtrup


“Hun kan fortælle, så tid og sted forsvinder!”

Professionel fortæller siden 1990 med et bredt repertoire for alle aldersgrupper. Desuden forfatter, foredragsholder og underviser i fortælling og narrative processer med fortælleropgaver overalt i Danmark, Norden, New York, Berlin, Beijing og Buenos Aires.

Ellen Dahl Bang
Ellen Dahl Bang

ellendahlbang.dk

fortæller historier om alfer, trolde og andet godtfolk. Historier, der går bag det synlige, med store følelser, magiske indfald og masser af humor. Folkeeventyr, nordisk og keltisk mytologi. Selma Lagerlöf, Karen Blixen m. fl. for voksne og børn. 

Else Marie Kristensen
Else Marie Kristensen


Den gode fortælling fører os ind i fantasiens verden. Else Marie fascinerer og tryllebinder gennem fortællingen. Hun har arbejdet med børn og fortælling gennem de sidste tyve år i sit job som pædagog. Hun fortæller både for voksne og børn, hun har et stort repertoire med folkeeventyr, H.C. Andersen, gys og gru samt meget andet.

Else Mathiassen
Else Mathiassen

www.elsemathiassen.dk

Med mere end 30 år i højskoleverdenen er fortællingen blevet en del af mit liv.
Jeg har udviklet en form, hvor jeg også bruger fortællingen som afsæt til en evt. samtale om bæredygtighed, om kvindeværd, om identitet etc. Fortællingen er en dannelsesrejse. For mig begyndte den for alvor som skuespillerelev på Grønlands teatret ”Tukak ” hos fortæller Brita Haugen. Vi udviklede siden grundlaget for Fortælle Uddannelsen på Vestjyllands Højskole. Rejsen er fortsat til Højskolen Mors, hvor jeg nu står for  ”Fortælle Akademiet” 2021-22.  
Jeg fortæller i det ganske land og ofte sniger mit arbejde med dans og sang sig ind i fortællingen.

Esther Rützou
Esther Rützou


griber tilhørerne med sine underspillede, humoristiske historier om den enfoldige, den usikre og den overmåde selvfede, som hver især forsøger at tackle tilværelsen så godt, de kan. I Esthers historie møder vi mennesker, der bevæger sig derud, hvor isen bliver tynd. Hvor det uskyldige bliver farligt og det tragiske bliver morsomt.
Esther optræder for børn og voksne i både Danmark og Sverige.

Eva Elleskov
Eva Elleskov


Fortællekone og folkeskolelærer med et bredt repertoire af folkeeventyr, myter, bibelhistorier og andet fortællestof. Eva bruger fortælling i skolen. I almindelig undervisning og til fordybelse. Desuden tilbydes fortællekursus.
Eva er medstifter af og en af primusmotorerne bag Fanø FortælleFestival.

Ferdinand Froning
Ferdinand Froning

Mit repertoire består af folkeeventyr, fabler, visdomsfortællinger, myter og noveller for børn og voksne. Jeg er optaget af forbindelsen mellem fortælling og musik, og når stoffet tilbyder det, inddrager jeg eksotiske eller folkelige musikinstrumenter for at få stemningen frem.
Mit fokus ligger på fortællinger, som har en livsbekræftende grundtone.
Jeg fortæller i børnehaver, på skoler og biblioteker, samt ved arrangementer for voksne.

Flemming Kloster Poulsen

www.flemmingklosterpoulsen.dk

fortæller og præst . Fortæller historier fra litteratur, bibel og hverdagsliv, som belyser menneskers vilkår og eksistens. Har siden 2003 drevet FortælleCafe med genfortællinger af nordisk litteratur samt fortalt bibelhistorie på en ølkasse i institutioner, værtshuse og fjernsyn. Forfatter til “Det uperfekte liv” og “Kunsten at fortælle”

Snorradottir
Hanna Snorradóttir


Fortæller de nordiske myter ud fra vanekvindens, jættekællingens og alferpigens synsvinkel.
Hanna hjælper kvinder med at opnå dybe indsigter, healing og bæredygtighed igennem de gamle nordiske visdomsfortællinger og shamanisme.

Hanna afholder Storydancing-retreats  og uddanner fremtidens rituelle dansere og visdomsfortællere.

Forfatter til bogen: Nordisk Gudindekraft i Solhjulets Myter.

Helle Arnfred
Helle Arnfred


fortæller egne Barndomsfortællinger: ”Et energifelt at dykke ned i som fortæller, et glimt fra den usete, røde tråd”. Lokal historie: ”Stella Dolores”, Gunløg Ormstunges- og Gisle Súrssøns saga, myter og eventyr. Historier af H.C. Andersen, Blicher, Tunström, Fredriksson, Allende, Fo, Bødker, Selma Lagerlöf med flere. Leder af Ry Fortællekreds.

Helle Janke

Knækbrødsfortællerske af historier med krummer i. Jeg fortæller for alle aldre og i forskellige genrer. Jeg er selvlært og semi-professionel fortæller. Initiativtager til Blå Sol Fortælleværksted, som hører til på Vestsjælland. Et øverum, hvor både nybegyndere og øvede fortællere mødes for at træne, lytte, få og give feedback.
Blå Sol Storytelling

Medoversætter af “Storytelling in 8 Colours” til dansk. En kompetencemodel til mundtlig historiefortælling som håndværk og som kunstart.
Helle Kappel
Helle Kappel

hellekappelkjaer.wordpress.com

Jeg fortæller græske myter, fra sagaer, litterære fortællinger, af bl a Martin Andersen Nexø, Torgny Lindgren, Jon Kalman Stefansson, og fortællinger/ eventyr af russisk og sovjetisk oprindelse, fx af Pushkin, da jeg er gammel slavist, og en del andet. Jeg har fortalt bl.a. på Løves cafe, Dokk 1, Folkedansens hus i Aarhus, Kirsten Kjærs museum, Voel Fortællehus, Silkeborg Bad, i sognegårde og til litterær salon og dagligstuefortællinger. Jeg er medlem af Ry Fortællekreds og foreningen Fortællere i Østjylland.

Iben Palm
Iben Palm

fortæller alle vegne for alle aldre. Myter, sagn fra hele verden, egne historier. Når moster Iben fortæller åbner hun en skattekiste så historiernes magiske univers fylder rummet med sjove væsner, tungnemme trolde, vilde hvinede hekse og det man ikke tør drømmer om. Så grumt & grusomt, sejt og spændende så man både ler og græder. Siges der. Formand for byens fortællere, medstifter af Roskilde fortællerlaug.

Ingrid Hvass
Ingrid Hvass


Holstebro, cand.mag. i Dansk og Teatervidenskab. Kombinerer fortælling, sang og rytme; med rødder i traditionen skabes en tidløs fortælling i et moderne sprog. Eventyr, sagn, noveller og romaner udgør repertoiret sammen med egne og nye fortællinger. Ingrid har været fortæller siden 1992. Kunstnerisk leder af Fortælle Festivalen Vestjyske Fortællespor 2005-12.

Ingegerd Auken
Ingegerd Auken


Ingegerd Auken har i gennem mange år dagligt fortalt som steinerlærer og senere som leder på Frederiksberg Friskole. Hun fortæller ”Min fynske barndom” af Carl Nielsen. Hun har mange fortællinger fra Selma Lagerlöfs forfatterskab bl.a. Mårbacka, Kejseren af Portugalien og legender. Hun fortæller Odysseus og eventyr, ikke mindst Elsa Beskows

Inger Lodberg2
Inger Lodberg


Jeg er en erfaren fortæller og foretrækker solide eventyr, myter og noveller. Jeg synger også til fælles sang. Mine historier giver glimt af livets mening, og vi må gerne grine og græde imens. Jeg fortæller for 0-400 prs. i klitter og kirker, skove og skoler, ja alle vegne. Leder workshops. Lærer i dansk og religion. Bestyrelsesmedl. Fortællere i Østjyll. Uddannet hos Brita Haugen og International School of Storytelling, UK.

Jens Peter Madsen

www.jenspetermadsen.dk

Underholder og inspirerer med sine egne personlige historier og holder foredrag om, hvad mundtlig fortælling kan bidrage med i nutidens skoler, institutioner, familier og vennekredse. Jens Peter har fortalt historier og undervist i mundtlig fortællekunst i mere end 20 år som seminarielærer, fortæller og foredragsholder. Aktuel på www.storybox.dk med internet billedbøgerne “En dreng med en livlig fantasi” og "Pligten bød".

Jürgen Andresen

Jeg har koketteret med historie-fortællingen igennem 20 år og agter nu at lægge et par briketter til min gang på gang opblussende kærlighed til metieren. Igennem mange år var det fabliaux’er, dvs. middelalder-historier, der optog mig særligt – ikke mindst Till Eulenspiegel, den største af alle narre gennem tiderne. I den senere tid er repertoiret udvidet med bl.a. historier fra havet og zen historier, historier til fremmedsprogsindlæring o.a.. Nu er jeg ved at etablere en fortællescene i Kalundborg alt imens jeg glædeligt deltager som aktiv fortæller i Nordkystfortællerne.

Johs Thomsen
Johs. Thomsen

johsthomsen.wordpress.com

Sallingbo, bondefødt og kvajet opdraget. Autodidakt cykelrytter. Fortæller gerne opfundne minder (“Uvederhæftige erindringer”) og historier fra Italien, græsk-romerske myter og sagn, folkeeventyr, Evald Tang Kristensen, Steen St. Blicher og andre klassikere på sallingbomål. Kontakt via min hjemmeside hvor man også kan se, hvad jeg i øvrigt har beskæftiget mig med.

Kari Brinch
Kari Brinch


tryllebinder børn og voksne med sine autentiske og gribende fortolkninger af H. C. Andersens eventyr. Men hun fortæller også løgnehistorier og beretninger fra sit eget liv. Personlighed, nærvær og rørende humor er nøgleord, når Kari fortæller. Foredrag og workshops for voksne i fortælling og formidling. Forfatter til Rosa-bøgerne. Tidligere formand for FIDA.


Karsten Matthiasen

Karsten Mathiasen

www.gavtyvehistorier.dk

Fortæller siden 1999. Cirkusgøgler siden 1985. Jeg fortæller traditionelle eventyr på min helt egen måde. Selvoplevede fantastiske historier fra mit liv som bondedreng i Jylland, stilladsarbejder på de københavnske husfacader, motorcyklist, faldskærms-springer, dressør af cirkusgrise m.m. Og historier om fredsaktivisme, tilgivelse og forsoning.

www.cirkusbelladonna.dk

Katja Lange
Katja Lange


Hendes fantasivenner ligner oftest din nabo, din bedste ven eller din kæreste; de stilles alle overfor livets dilemmaer. Bliv ikke forbavset, hvis de suppleres af en talende opvaskemaskine, et hjemsøgt fritidshjem eller hendes gamle eventyrer af en morfar. Fra ham har hun adopteret den italienske talemåde ”se non é vero, é ben trovato (hvis det ikke er sandt, er det godt fundet på)”. Det nyder både børn og voksne godt af.

Katrine Faber
Katrine Faber


en af Nordens mest anerkendte og originale fortællere. Uddannet fysisk skuespiller forener hun ordet med krop, musik, stemme og sang på sin egen musikalske og dramatiske måde. Bevæger sig i et magisk univers mellem myte og nutid, hvor billeder og lyd vækker sanser og verdener krydses, mødes og skabes på ny. Forvent højstemt og energifyldt fortælling hvor tragik og komik danser lystigt!

Lars Bjørn
Lars Bjørn Jensen


En fortæller med et rigt og varieret forråd af eventyr, sagn, myter, skrøner og erindringer, som vist nok kunne være sande. Har fortalt til byfester, på biblioteker og i skoler, i Kongens Have og i genboens.. Fortæller så både voksne, børn, og unge bliver underholdt og får noget med hjem til eftertanke. Medlem af Roskilde Fortællerlaug og Fortællere i Danmark. 

Laura Kamis Wrang


Når Laura fortæller deler hun ud af historier med musik og sang for børn og voksne på dansk og engelsk. De mange temaer er opbygget gennem 25 år som professionel skuespiller, sanger, fortæller, underviser, kreative workshops og event arr. Fortæller ved flere internationale festivaler. Medlem af Besttellers, arr. af Story Saloner

Lena Bjørn
Lena Bjørn


Har været fortæller siden midt i 1990’erne. Fortæller primært for voksne. Det kan være ”historier fra de varme lande”, om at være i Afghanistan og Uganda i teatrets tjeneste. Det kan være ”Arktiske skrøner” af Jørn Riel. Eller barndomserindringer ”Om at være købmandens Lena”. Uanset hvad, er humoren aldrig langt væk. Lena har i over 20 år brugt historiefortælling til at arbejde med personaleudvikling, men nu står det at fortælle en god historie øverst på dagsordenen.

Lene Bjerre
Lene Bjerre


vandt Story Slam Odense I 2017 og var derefter fortæller I Teater Momentums ”Stedsans”. Hun fortæller fiktive historier, der ender på en måde, man ikke, selv i sin vildeste fantasi, forestiller sig. Hun tilbyder også fortællinger, der tager udgangspunkt i hendes uddannelser inden for vin, bl.a. ”En fortælling om Champagne” og ”Et Vincauseri”. En masse smukke billeder ledsager ”En fortælling om Bhutan”, og i fortællingen ”Jeg er dronning Margrete den 1.” fortæller hun medlevende om den kvinde, der – måske – blev Danmarkshistoriens mest succesfulde hersker.

Lene Brok
Lene Brok


Erfaren historiefortæller med et bredt repertoire for alle aldersgrupper.
Cand. psych. og forfatter til bøger om den mundtlige fortællings anvendelse i børnehave og skole. Afholder kurser og workshops om mundtlig fortælling, læring og kreativitet.
Erfaren foredragsholder med en musisk tilgang til læring, udvikling, livskvalitet.

Lene Skovhus
Lene Skovhus


Dramaturg og fortæller, stor erfaring i at undervise i fortællekunst. Lene Skovhus kan trykke på knapperne og starter fortællemaskinen, så der kastes fantasi og billeder på dit indre fjernsyn. Fortæller gale og grufulde historier og har udviklet et interaktivt fortællekoncept. Vært for fortællecafé i Århus: www.fortaellecafe.wordpress.com. Bestyrelsesmedlem i Vestjyske Fortællefestival


Lise Marie Nedergaard

Lise Marie Seidelin

fabulo.dk

Lise Marie Seidelin er fortæller og sangskriver og har udgivet flere eventyrsamlinger og Cd’er med jazzviser. Hun formidler H.C. Andersens eventyrverden på Odense Bys Museer og er kunstnerisk leder af Internationale Fortælledage.
Alice in Wonderland - Mads Lund

Mads Lund

Mads Lund fortæller magisk realisme med en forkærlighed for de øjeblikke, hvor det absurde og det magiske pludselig banker på døren og vender op og ned på livet. Mads er kendt for at tage sit publikum med på fantasifulde og rørende rejser.
I 2015 vandt han Grand Story Slam finalen på Odense Teater.

Maria Junghans
Maria Junghans


Nyd passionen og nærværet, når du lytter til Maria Junghans fortælle. Det handler om de store menneskelige dramaer, om kærlighed, sorg og længsel, og de små humoristiske hverdagsdramaer, hvor menneskets uperfekthed fører til nye erkendelser. Hun væver poesien og skønheden ind livet.
Maria fortæller i hele landet, for unge og voksne, på alle former for scener, fra din dagligstue til teateret.

Mariane Josefsen
Mariane Josefsen


er en erfaren fortæller, som kan få voksne til både at grine og tænke over livet – og børn til at lytte med kuglerunde øjne. Hun har helt sin egen fortællestil, som er en kombination af nordjysk sindighed og storbyens frækhed.. Mariane underviser både børn og voksne i fortælling. Medlem af Besttellers og foreningen 1-2-3 Historier Nu! Arbejdet professionelt med fortællingen siden 1999.

Marianne Christensen
Marianne Christensen


Mariannes fortællinger handler om livet på godt og ondt og stammer mest fra eventyrenes og myternes verden, men også fra livet på Lolland og Sydsjælland med afstikkere ud i verden. Fortællinger i øjenhøjde – uden dikkedarer. Fortæller sin egen version af historien om Marie Grubbe. Og om, hvordan de helende historier kunne bruges, da livet forandrede sig drastisk, da hendes mand blev syg og døde af kræft.

Marie Louise Kjær
Marie Louise Kjær


er en levende fortæller, som fanger publikum med sin nærværende facon og sprudlende energi. Hun fortæller eftertænksomme historier med et lille gys i – mest af egen produktion. Hun kan dog også kunsten at fortælle for både børn og voksne, så latteren runger. Hendes repertoire spænder over 1001 nat, folkeeventyr, skrøner nyere og som sagt egne historier.

Marit Boe
Marit Boe


De gode Historier fortælles i en medrivende og fængende stil. Voksne, børn og teenager gribes og deres hoveder fyldes med levende billeder af det som fortælles. Historierne er egne fortællinger og fortællinger fra Afrika, rejse oplevelser, Middelalderen, gode noveller, gyser for børn og potpourrier med forskellige emner. Marit Boe har fortalt alverdens steder Danmark, Frankrig og Senegal i Vestafrika. Fortællingerne fortælles på dansk, engelsk og fransk.

Mathias Granum
Mathias Granum


fortæller interaktive dilemmahistorier, og afholder helaftensarrangementer for konfirmander, som i gyserhistorien ’Pest eller Kolera’. Optræder som musiker i Hatteteaterforestillinger sammen med fortælleren Mariane Siem fra Børnekulissen. Arrangerer kurser med den engelske spontanfortæller Leo Sofer.

Mette Møller
Mette Møller


Skriver og fortæller egne historier, som foregår i et eventyrligt og magisk univers. Fortællingerne kombineres med sang, musik og publikumsdialog. Ser et stort potentiale i eventyr, som med deres eviggyldige og almenmenneskelige tematikker, er for alle alderstrin. Arbejder også med livsfortælling, har skrevet sit liv som et eventyr, holder foredrag om sin ungdom, og udbyder workshops om livsfortælling.Pernille Stockflet
Pernille Stockfleth


er en fascinerende og vidtspændende fortæller, der både mestrer det urkomiske, og det dybt alvorlige og eftertænksomme. Fortæller egne historier der ridser i lakken, og kildrer i nakken! En erfaren, forrygende og fornyende fortæller, – for både børn og voksne. Efterspurgt fortællervært på Lystløgner Aften, og dreven underviser i historiefortælling. Medlem af: Besttellers, 1-2-3 Historier Nu!, Lytterrytter, og Improgruppen.

Peter Værum
Peter Værum


Fortæller, foredragsholder, forfatter, forkynder. Medlem af Ry Fortællekreds siden 2000. Tidligere præst i Folkekirken og højskolelærer (psykologilærer Rønshoved
og Ry). Siden 1983 har jeg fortalt eventyr og fortæller nu også meget gerne bibelhistorie og erindringer fra mit eget liv – for eksempel “En Aalborgdreng fortæller” og “Fadervor på 9 måder”.
Ud over eventyr, tolket ud fra Jung - er mit speciale Sankt Peter historier.

Bøger, jeg har skrevet:
Eventyr og evangelium, set i lyset af Jung. (Klitrose 1992).
Ved Himmerigets port - anekdoter og evangelium om, hvordan man kommer ind i Guds rige. (Klitrose 1998).

Peter Barner-Rasmussen
Peter Barner-Rasmussen


Bor i Muldbjerg, Hover sogn i Vestjylland, og har boet mange steder i sit liv.
Fortæller inspireret af litteratur og eget liv, folkeeventyr, lidt myter og anekdoter – og hvad der ellers kommer på tværs i mit liv.
Holder mest af tænksomme fortællinger med filosofisk tvist.
Er ustandselig på jagt efter nyt, så det ser måske helt anderledes ud næste år. Medlem af Vestjyllands Fortællere og Viborg Fortællekreds. 

Pia Plesner
Pia Plesner


er historiefortæller og skuespiller. Hun fortæller folkeeventyr fra hele verden, der handler om kærlighed, sorg, længsel, magi og død. Hun er en levende fortæller, der forstår at lokke tilhørerne ind i eventyrenes univers. Siden 2009 medlem af Nordkystfortællerne.

Pia Sigmund
Pia Sigmund


Jeg har to store kæpheste. Den ene er at fortælle historier fra danmarkshistorien - og allerhelst set ud fra historiske børns synsvinkel. Den anden er at fortælle historier fra vore indvandrerlande. Jeg har besøgt mange af landene, har lyttet til historiefortællere og har samlet nogle af alle historierne. Det er blevet til de to serier: Børn i Danmarks historie (11 bøger fra forlaget Alinea) og HISTORIEBAZAREN (fire bøger fra Ravnerockforlaget). Aktiv fortæller i Odense Fortællekreds siden 1999.

Randi Hedelund
Randi Hedelund

En af de fortællere, der kan fortælle gamle eventyr, sagn, myter og bibelhistorie på en måde, så det bliver levende og nærværende i dag. Fortæller både for børn og voksne i alle aldre. Fortæller også selvoplevede historier, har heltaget en del i story slam og var næsten vinder i 2016 i Odense. Randi er også medlem af Svendborg fortælleværksted.

Rikke Alexandra
Rikke Alexandra
www.rikkealexandra.dk

fortæller myter og eventyr og skæve historier om sig selv og sin familie. Optræder med f.x. Gilgamesh og Ragnarok i et miks af fortælling, dans og video.
Scenograf Peter Refn om Ragnarok:

  ”Historien er blodig og brutal. Igennem sit æstetiske raffinement løfter den sig over al splatter. Af fortællersken der gør det fjerne nærværende og med sin ro gør det ubærlige bærligt”.
Svend-Erik Engh 2020
Svend-Erik Engh

The way Engh paints his stories is magical, building a landscape of a simpler time. 
Edinburgh Guide, August 2018.

Jeg har været en del af fortælle-scenen i Danmark siden jeg midt i 1990'erne var højskolelærer og ville eksperimen-tere med morgensamlingerne. Det er blevet til utallige fortællestunder i Danmark, Sverige, USA og de seneste fire år Skotland, hvor jeg flyttede til for at få at ny inspiration til mine fortællinger. Det har bl.a. resulteret i forestillingen Walk the Oars, om en ung vikings rejse til Skotland, og Orphan James and the Prince of Denmark om James I og Hamlet. Som storycoach er jeg efter sigende en rigtig god lytter og giver dig altid brugbar feedback. Laver duetter sammen med andre fortællere på https://duets.live og er tillige aktiv på storybox.dk

Thomas Kirk
Thomas Kirk

En aften efter et show, hvor Thomas havde fortalt historier, gik en ældre mand resolut op til ham og tog fat i begge hans hænder og rystede dem taktfast, mens han kiggede Thomas intens i øjnene. Lige meget hvad du gør unge mand, sagde den ældre mand og fra et dybt sted i hjertet fortsatte han, don’t quit your dayjob! Thomas Fortæller historier fra Vestjylland og fantasien. Det passer bedst om aftenen.

Torben Wahlstrøm

Garvet fortæller af eventyr, myter og litteratur. Han fortæller for alle aldersgrupper: - Jeg forsøger ikke at stå i vejen for fortællingen, men drager tilhørerne ind i et rum, hvor tiden står stille og hvor levende billeder straks opstår – man springer ind i historien. Mine fortrukne litterære fortællinger stammer fra Selma Lagerlöfs forfatterskab, Nils Holgersen, En herregårdshistorie og mange flere. Min seneste store fortælling er: ’Og der blev lys’ – en fortælling, der bygger på Jacques Lusseyrans biografi.
Trine Krarup
Trine Krarup

Trine har et stort hjerte for vores blå og grønne planet. Formålet med hendes fortællinger er at understøtte bæredygtig udvikling og hendes ønske er at inspirere mennesker til at handle ansvarligt med positive historier. Grønne fortællinger vækker omsorg for naturen, dyrene og menneskerne omkring os.

Trine fortæller ofte til arrangementer om klima, biodiversitet og bæredygtighed, men også for private.

Unna Pernille Gjørup Jensen small Fotograf Martin Høybye

Unna Pernille 
Gjørup Jensen

www.fortaellerunnavers.dk

Som præst har jeg fortalt for minikonfirmander og konfirmander, til familiegudstjenester og fra prædikestolen. Efter studier i Martin A. Hansen blev jeg opfordret til at fortælle romanen Løgneren samt novellen Midsommerfesten. Min debut fandt sted i 2009 på augustmødet i Den grundtvigske kirkehøjskole.  Fra eftersommeren 2018 er jeg gået i gang med at dygtiggøre mig som fortæller. Det foregår på Fortælleakademiet, en to-årig uddannelse på Vestjyllands Højskole

Insert Image

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark