Vis din egen podcast på din egen hjemmeside

0  comments

Brugsanvisning:
Efter at Thomas Kirk og Trine Thorendahl nu igennem lidt over et år har knoklet med at få FIDA-podcasten ud i verden, så synes jeg tiden er kommet til at give de to en kæmpe applaus.

Ud over at klappe, så kan vi vise vores taknemmelighed ved at brede formatet endnu længere ud.

Det kan vi f. eks. gøre på den måde, at vi lægger vores eget bidrag til podcast-serien frem på vores egen hjemmeside. Hvordan det rent teknisk kan gøres, vil jeg forsøge at formidle her.

Du går ind på podcast-siden her https://fortaellereidanmark.dk/oplev-fortaelling/podcast/ og her trykker du på linket til PODBEAN. Så kommer du ind til en oversigt over de foreløbig 14 fortællinger, som er indtalt og publiceret.

Under din egen fortælling er der tre muligheder for interaktion.

  • Du kan like, og hvorfor ikke lige gøre det?
  • Du kan share, og her gælder det samme
  • Du kan downloade fortællingen til computer eller smartphone og tage den med på rejsen.

Læg podcast ind på egen hjemmeside

Hvis du vil importere din egen podcast til egen hjemmeside, så er det Share-knappen du skal interessere dig for. Tryk en gang på knappen og se hvad der sker.

Du får nu mulighed for at dele fortællingen som et link på sociale medier efter eget valg. Men vent – der er en mulighed mere.  Øverst, ved siden af Share står der Embed. Tryk en gang på den og se hvad der sker.

Der kommer nu to playknapper til syne – en kvadratisk og en rektangulær. Du skal vælge et af de to formater.

Desuden fremkommer der en embed-kode, og det er denne kode, du skal benytte til at få dit eget podcast-bidrag ind på egen hjemmeside. Kopiér denne kode og hold på den.

I de fleste hjemmesidesystemer findes der en funktion til at lægge html-koder ind på siden. I nogle systemer er det bare denne grundlæggende funktion, du skal benytte, i andre operer man med et særligt video-element, og i atter andre kan man ganske enkelt copy-paste embed-koden ind i en artikel, så bliver den vist som podcast-afspiller.

Altså: Copy. Paste. Save. Tag et kig på den færdige side og se, om ikke det skulle være lykkedes.

Få hjælp

Hvis du nu skulle have et rigtig dybfølt ønske om at få podcasten vist på egen hjemmeside, men ikke kan få det til at makke ret, så er du velkommen til at tage kontakt med undertegnede. Så skal jeg prøve at guide dig igennem.


Tags


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}