FIDA Podcast – månedens fortæller

Hver måned en ny fortælling fra en af FIDAs fortællere.

Stor tak til de 16 fortællere, som har bidraget med historier, samt til Trine Thorendal, som har speaket og færdigproduceret podcasten!

Med podcasten ønsker vi at vise, hvor stor og forskelligartet den mundtlige fortælling er i Danmark – og forhåbentlig får flere af jer fortællere med tiden mod på at bidrage med en historie på denne nye digitale platform!

Podcasten kan findes i linket eller i dit foretrukne podcastprogram på computer eller telefon. Og vi minder lige om, at alle selvforfattede historier, også mundtlige, er omfattet af loven om ophavsret. 

Her kan du abonnere på Månedens Fortæller som podcast PODBEAN

Kontakt Thomas Kirk, thomas-kirk@live.com / tlf. 2920 8409 hvis du har spørgsmål eller ønsker at bidrage med en historie.


#12 Mariane Josefsen fortæller

Historiedamen Mariane Josefsen har de sidste 20 år arbejdet som historiefortæller for voksne og børn. Hun bearbejder eventyr og litteratur, ligesom hun laver sine egne historier fra bunden.

Læs mere om Mariane på: www.historiedamen.dk

#11 Pernille Stockfleth fortæller

Pernille Stockfleth er en garvet og dygtig fortæller, der her fortæller om en ganske særlig juleaften.

Læs mere om Pernille her

#10 Else Christensen fortæller

Else Christensen er med i fortællegruppen "Vestjyllands Fortællere" under foreningen "Vestjyske Fortællespor". Gruppen arrangerer Rådhusfortællinger fire gange om året i den gamle byrådssal i Holstebro.  

Læs mere om Else her

#9 Dorte Futtrup fortæller

Professionel fortæller siden 1990 med et bredt repertoire for alle aldersgrupper. Store biografiske fortælleforestillinger med et dokumentarisk snit er et særkende.

Fortællingen, du skal lytte til, handler om sol, måne ... og forbudt kærlighed.

Læs mere på http://www.dortefuttrup.dk 

#8 Lena Bjørn fortæller

Lena Bjørn er historiefortæller, skuespiller og dramatiker. Lena har i over 20 år brugt historiefortælling til at arbejde med personaleudvikling i både private og offentlige virksomheder. Hun fortæller primært for voksne. Humoren er aldrig langt væk, selv om hun også godt kan li’ at få folk til at græde.

#7 Mads Lund fortæller "Soldaten & Tjeneren"

"Soldaten & Tjeneren" - en fortælling om dén soldat, som alle taler om, men ingen ved hvem er. Dén soldat, som stod på hovedskalsklippen og holdt vagt med sit spyd, fordi det var hans job - og intet vidste om hvad den døende havde sagt og gjort.

# 6 Ruth Dein – Fortællekonen fra heden

”Fortællekonen fra heden ” er født og opvokset på kanten af den jyske hede.  Den Grønlandske myte på podcasten hører Ruth som en tanke om, hvor langt mennesker vil gå for magt og ære og hvilken magt vi vil hylde for at få brød på bordet.

# 5 Svend-Erik Engh

Svend-Erik Engh er en af Danmarks mest erfarne historiefortællere og undervisere i historiefortælling.

Svend-Erik har været med helt fra begyndelsen af de første fortællearrangementer og fortællefestivaler i Danmark. I 1990’erne var han ansat på Borups Højskole og der udviklede han en sanselig og involverende fortællestil, som han har finpudset på siden.

#4 Helle Arnfred

Helle har som dramalærer undervist i fortælling på Herning Højskole i 15 år. Siden 1997 har hun selv været freelance fortæller på højskoler, sognehuse, m.v. og ledet Ry Fortællekreds siden 2001.

#3 André Andersen

Fortælling af André Andersen er fortalt live på BestTellerscenen i København, nordens eneste stationære scene for storytelling.

André Andersen har i gennemsnit 160 LIVE performances og er, sammen med Kasper Sørensen, manden bag Wordsfestivalen.

#2 Lise Marie Seidelin 

Lise Marie Seidelin er fortæller og sangskriver og har udgivet flere eventyrsamlinger og Cd’er med jazzviser. Hun formidler H.C. Andersens eventyrverden på Odense Bys Museer og er kunstnerisk leder af Internationale Fortælledage. Se mere på Fabulo.dk

#1 Steiner

Når Steiner fortæller, så tændes dit indre filmlærred og historiens billeder folder sig ud. 

Med stor indlevelsesevne og sans for at fornemme tilhørerne, forfører Steiner med sin levende fortællestil. 

Han skal opleves!