.st0{fill:#FFFFFF;}

85 år torsdag 20. oktober: Hjertelig tillykke, Vigga Bro 

”Jeg er god til at fortælle historier.”

Vigga Bro er interviewet til Politiken i anledning af hendes 85 års fødselsdag. Og dét udsagn kan vi fortællere nikke JA og TAK til!

Vigga fortæller, at hvis hun i dag skulle begynde forfra, ville hun have dyrket historiefortællingen tidligere end det skete. Som skuespiller gik hun fra de store hovedroller på de københavnske teatre til at involvere sig i teatergruppen Banden i 70erne og lod sig over tid føre videre dybt ind i historiefortællingen med den legendariske italienske Dario Fo som inspirerende rygstød.

Viggas barnedrøm var at blive grønlandsfarer på hundeslæde over indlandsisen, men det blev en livsrejse som skuespiller på landets scener, der kom til at forløse kreativiteten.

De sidste mange år har Vigga ydet en fantastisk præstation for at tale historiefortællingen op og ind i folks bevidsthed. Til Politiken siger hun:

”Jeg prøver at få folk til at forstå, at historiefortælling er en kunstart. Det er den ældgamle kunstart, som alt teater i virkeligheden udspringer af. Én person har en historie, der ikke er nedskrevet på papir. Man improviserer en historie frem uden et manuskript. Der er mange teknikker forbundet med at være historiefortæller.”

Viggas næste projekt er at dykke ned i forholdet mellem Grønland og Danmark sammen med Makka Kleist og forsøge at formidle dette gennem historiefortælling.

Vigga har heldigvis et godt helbred – og hun lever hver dag, som varer livet evigt.


Tags

Vigga Bro


Måske kan du også være interesseret i disse?

Under sydens sol og månens lys

Under sydens sol og månens lys
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark