.st0{fill:#FFFFFF;}

Velbesøgt Femø Fortællefestival 

Den anden udgave af Femø Fortællefestival trak over 150 publikummer til tre dage i fortællekunstens tegn. Nu er ambitionen at gøre festivalen til en fast tradition, der fremmer historiefortælling i Danmark.

Måske lige bortset fra vejret, var den anden udgave af Femø Fortællefestival en succes på stort set alle parametre. Det lykkedes arrangørerne at få Vigga Bro, fortællekunstens grand old lady, samt 13 andre af landets bedste fortællere – hvoraf en del af dem har været månedens fortæller hos Fortællere i Danmark – på plakaten.

De professionelle fortællere fik selskab af en række lokale fortællere og tiltrak sammenlagt over 150 interesserede og engagerede publikummer fra nær og fjern til den smukke sydhavsø.

Øens beboere bakkede i den grad op om kulturbegivenheden. For eksempel gjorde Lolland Færgefart færgeoverfarten gratis om lørdagen for at bakke op om festivalen, mens en række lokale husstande åbnede deres hjem for nogle af de tilrejsende fortællere.

Stærkt udvidet program med nye tiltag

I år var programmet udvidet med en ekstra dag, og andre nyskabelser omfattede blandt andet en masterclass, hvor publikum blev inviteret dybt ind i fortællekunstens maskinrum. Derudover var der i år også et familieprogram dedikeret til børn og deres voksne.

En række lokale fortællere fortalte side om side med de professionelle, og festivalen kan bryste sig af, at der var 77 år mellem den yngste og ældste debutant, der var henholdsvis 11 og 88 år gamle.

Ambition: Femø Fortællefestival som tilbagevendende tradition

Femø Fortællefestival er arrangeret af Anne-Marie Nielsen, rejsefortæller og medlem af De Berejstes Klub, og Ole Terney, redaktør af BioNyt Videnskabens Verden og Femøboer. De betegner begge årets udgave af Femø Fortællefestival som en succes.

”Det har været fantastisk at opleve den store opbakning fra alle parter, både de professionelle og lokale fortællere, øens beboere, de forretningsdrivende samt vores økonomiske sponsorer,” siger Anne-Marie Nielsen.

”Da vi startede Femø Fortællefestival, drømte vi om at gøre festivalen til en tilbagevendende begivenhed, der er med til at fremme historiefortælling i Danmark. Derudover ville vi skabe en kulturbegivenhed for de lokale og de besøgende, vi har kunnet trække til øen.”

“Efter to udgaver af festivalen mærker vi en stor interesse for, at Femø Fortællefestivalen skal blive en fast tradition, som både kan styrke fortælletraditionen, udbrede kendskabet til både Femø og historiefortælling samt understøtte de enkelte fortælleres udvikling – uanset om de er professionelle eller amatører.”

“Heldigvis har flere af de tilrejsende fortællere og flere øboere allerede meldt sig til at være med til at sikre, at det sker de kommende år,” siger Anne-Marie Nielsen, der sammen med Ole Terney allerede ser frem til næste udgave af Femø Fortællefestivalen.

Begge glæder de sig over, at arbejdsbyrden fremover bliver spredt ud på flere hænder.


Tags


Måske kan du også være interesseret i disse?

Under sydens sol og månens lys

Under sydens sol og månens lys
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark