.st0{fill:#FFFFFF;}

Trine Krarup – September 2023 

Tænk at jeg er blevet udpeget til at være månedens fortæller, og så i smukke september som ovenikøbet er min fødselsdagsmåned! Det er jeg meget glad for og beæret over.

Historiefortælling fyldte en del i min barndom. Min storesøster Annemarie fortalte vidunderlige historier om slaraffenland, hvor al ting var lavet af slik. Vi lavede faktisk vores eget mini-slaraffenland i haven ved at så slikkepindefrø, som på magisk vis groede til slikkepinde i løbet af natten. Det var miraklernes tid.

Min mor fandt på og fortalte historier for mine søskende og mig: Om musikdyrene i skoven ved siden af mit barndomshjem. Og om Oggelifjumserne, som var nogle små frække væsner, der boede bag de mystiske vinduer i husets gavl, som man kun kunne se udefra. Inde fra huset fandtes de små vinduer ikke. Det var meget mystisk alt sammen.

Så gik der mange år, hvor jeg ikke skænkede historiefortælling en tanke, indtil min søster sprang ud som historiefortæller for omkring 15 år siden. Lige fra starten har jeg knuselsket hendes historier og plager hende stadig om en historie, når vi er sammen med familien.

Der er to ting, som altid har optaget mig meget. Det ene er vores mirakuløse blå og grønne planet og dens ve og vel. Jeg er bekymret over al den ødelæggelse og smerte vi mennesker tilfører vores klode og vores medskabninger. Det andet er kommunikation og hvordan man bedst inspirerer mennesker til adfærdsændringer. Og netop historiefortælling er et af de mest effektive greb til at røre og inspirere mennesker.

Jeg har i tidens løb taget et utal af kurser i personlig kommunikation og indflydelse og på et tidspunkt – stærkt inspireret af min søster – fik jeg også lyst til at prøve kræfter med historiefortælling med henblik på at påvirke folk til at passe bedre på vores fine planet. Jeg har taget et utal af kurser og masterclasses, primært hos dygtige Pernille Stockfleth, men også på Besttellers, og har deltaget tre gange på Nordisk Fortælleseminar hos forskellige professionelle fortællere. Det har været en meget spændende og lærerig rejse og jeg er meget taknemmelig over at have opdaget den magiske fortælleverden. Jeg elsker virkelig at skabe og fortælle historier. Og jeg elsker at være blevet en del af FIDA og miljøet med skønne, skøre, inspirerende og dygtige historiefortællere.

I begyndelsen af 2020 sprang jeg selv ud som historiefortæller med mine Grønne fortællinger. Mit ønske og min mission med mit virke er med positive historier at inspirere mennesker til at handle bæredygtigt.

Det var en lidt hård start, for det var samtidig med corona og i min desperation, begyndte jeg at fortælle mine historier på podcast. Det er et genialt medie for historiefortælling; både sjovt og nemt og jeg kan varmt anbefale podcast til alle fortællere.

Jeg begyndte min fortællevirksomhed meget optimistisk, men har måtte sande, at det er hårdt og ensomt at være professionel historiefortæller. Vi har heldigvis i Danmark en del virkeligt dygtige fortællere, som har været i stand til at gøre fortællingen til deres levevej. Det har jeg kæmpe respekt for.

Jeg har netop indgået et samarbejde med NGO’en Verdens Skove om at fortælle historier om deres store og vigtige arbejde med at bevare urørte skove og vild natur i Danmark og rundt om i verden til gavn for både klima og biodiversitet. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med det spændende arbejde at omforme deres fortællinger og naturvidenskab til historiefortælling. Og jeg håber med en lidt større platform end min egen lille biks at nå ud til et bredere publikum med forhåbentlig smukke og rørende historier og at jeg kan bidrage til at skubbe verden en lillebitte smule i en mere omsorgsfuld og bæredygtig retning.

Trine Krarup
Birkerød

Historiefortæller
Fortæller siden 2017
Podcast: Grønne fortællinger
Trinekrarup.com
tk@trinekrarup.com


Tags

2023


Måske kan du også være interesseret i disse?

Under sydens sol og månens lys

Under sydens sol og månens lys
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark