Nordisk fortællerseminar i Finland

0  comments

I år var seminaret i Finland – Kronoby i Österbotten en times fly nord for Helsinki. Det var dyrt og besværligt at komme dertil, og kursusprisen var på 700 EUR (lige godt 5.000 DKK). Så kun 23 af de virkelig garvede aficionados havde fundet vej.
Men stemningen var i top og underviserne fremragende, hver på deres måde. Et workshop spor om fortælling og musik ved en finlandssvensk fortæller og singer-song writer Lina Teir var en stor succes. De danske deltagere var enige om, at det ville være en god idé at få noget tilsvarende, når seminaret holdes i Danmark i 2020. Vi rapporterede på Facebook, så meget vi ku overkomme – en stemning kan ikke formidles per FB -.
Næste år er det Danmarks tur. FIDA har aftalt med Vrå højskole om uge 30, og vi er i gang med detaljerne. Det er en fornøjelse at arbejde med en erfaren højskole, der har styr på infrastruktur og logistik. Højskolen skal have næste års sommerkatalog færdigt den 15. september. Vi arbejder på det og kommer med detaljer, så snart de foreligger.
Vrå ligger i hjertet af Vendsyssel og godt i forhold til de norske og svenske fortællere via Hirtshals og Frederikshavn. For østdanskerne bliver det en tog- eller biltur på nogle timer, men det bliver rejsen værd.
Sidste gang seminaret var i Danmark, i Ry 2016, var vi ca. 80 deltagere. I de mellemliggende år har deltagerantallet været støt faldende indtil lavpunktet i Finland i år. Vi håber meget at knække den kurve. Så tænk over, om I vil bruge en uge af sommerferien sammen med andre fortællere fra hele Norden. Og spred gerne begivenheden i jeres egne netværk. Vi ses i Vrå.

Af Peter Barner-Rasmussen
peterbarnerrasmussen@gmail.com


Tags

Nordisk fortællerseminar


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}