Storytelling kommer til Kalundborg

Sommeren er forbi og kulden vender tilbage til Danmark. Men i dette vinterhalvår har kalundborgenserne mulighed for at varme sig ved en lille kavalkade af gode historier fortalt af erfarne fortællere ved i alt fem arrangementer. Fortællesæsonen åbnes den 6.10. på SYMB Kalundborg med en eftermiddag i fortællingens tegn, hvor fortælleren Jürgen Andresen (mest kendt for sine middelalderhistorier) med support-fortællerske Elizabeth Wilstrup byder på en buket af historier under mottoet ’Sagn og historier fra havet’.

Torsdag den 14.11. fortsætter programmet med besøg af den kendte københavnske ’historiedame’ Mariane Josefsen (historiedamen.dk), som vil fortælle gysere i duet med Jürgen Andresen.

Har man så fået blod på tanden og vil selv prøve kræfter med historiefortælling, kan man deltage i fortælleworkshop’en ’Fortæl løs!’ den 30.11., hvor der vil være mulighed for at gøre erfaringer med mundtlig fortælling i gruppen og med at lege med historier. Der vil ved interesse være mulighed for at etablere en fast fortællekreds fremover.

Den 24.1. er det igen Mariane Josefsen og Jürgen Andresen, der vil gæste Kalundborg for at fortælle i anledning af Evald Tang Kristensens fødselsdag.

Perlerækken af fortællearrangementer afsluttes den 20.3. med et besøg af Nordkystfortællerne, en garvet gruppe af fortællere fra det nordsjællandske, som garanterer en forrygende lytteoplevelse, når de udfolder sig i anledning af ’Verdens Fortælledag’, som denne gang har temaet ’At være på langrejse’. Dette sidste arrangement vil foregå på Kalundborg Bibliotek, mens de øvrige vil udspille sig på SYMB Kalundborg, Banegårdspladsen 2.