Rune Green

MÅNEDENS FORTÆLLER APRIL 2020 – Rune Green:


TAK FOR DEN SÆRLIGE GAVE DET ER… at blive udnævnt til månedens fortæller. Specielt i april, som jo på mange måder er narrens måned. Aprilsnarren.
Humor er det absolut vigtigste omdrejningspunkt for mine historier. Det er måske heller ikke så underligt, da jeg har arbejdet med humor i 30 år på alle mulige leder og kanter. Blandt andet skriver jeg humor ind i taler for forretningsfolk, politikere og hr. og fru Jensen.
Det er en stor glæde for mig at lytte til alvorlige fortællinger og fortællere som trykker på mere rørende knapper hos publikum. Men det er bare ikke det, som er mit talent som fortæller. Til gengæld tager jeg mit job som humorist meget alvorligt.

DET VIGTIGSTE FOR MIG SOM FORTÆLLER…. Er at publikum føler sig underholdt. Jeg synes det er en stor gave, at mennesker gider sætte tid af i deres travle liv til at høre på Rune Green. Oven i købet betaler de mig for at underholde dem. Det tager jeg aldrig som en selvfølge. Så jeg gør mig altid umage. Jeg forbereder mig godt.

NÅR MAN LEVER AF AT UNDERHOLDE ET PUBLIKUM…. så synes jeg, man skal lade være med at pibe. Hvis publikum ikke har grinet eller følt sig underholdt, når jeg er færdig, så er det min skyld. Det er ikke, fordi rummet var forkert eller fordi stolene stod forkert. Alt det er jo noget jeg kunne have bragt i orden, inden underholdningen gik i gang. Som professionel er det min opgave at løse alle udfordringerne, inden publikum træder ind i rummet.
Hvis man har lyst til at leve af det her, så skal man være løsningsorienteret.

Da jeg var amatør troede jeg altid, at hvis man var professionel, så var alt i orden, når man ankom. Jeg troede, at man kunne stille krav om lys, lyd og garderobe. Senere har jeg fundet ud af, at det er noget amatører gør. Hvis man vil leve af at være professionel underholder i Danmark, så er det omvendt. Du skal indfri kundens krav – ikke omvendt. Ellers booker de dig ikke igen.

NÅR MAN SKAL HAVE FOLK TIL AT GRINE …. som er det jeg beskæftiger mig med i forhold til storytelling, så er ens største udfordring altid den samme. Sidder man med det vi i min branche kalder: ”A one joke idea”? Det vil sige, at man fortæller en historie på 10 minutter, hvor det mere eller mindre er den samme komiske ide, som man gentager hele tiden. Det er vigtigt at arbejde med at variere sin humor, så der hele tiden kommer noget nyt.

Hvis man ikke er vant til at arbejde med jokes og humor som udtryk, så kan man nemt få den ide, at nogen bare er lune eller sjove. Det værste er, hvis man selv tror det – om sig selv.

Hvis materialet skal holde i det lange løb, så skal man kunne sin teknik. Jeg har arbejdet med de her ting i mange år og ved, at dem som holder i branchen, er dem, som arbejder hårdt med deres materiale. Det skal helst være sådan, at både søde gamle damer og store tunge arbejdsmænd kan føle sig underholdt. Hver gang du fortæller historien.

MIN YNDLINGSFORTÆLLER …. var den engelske skuespiller, instruktør og underholder PETER USTINOV. Han havde en helt særlig evne til at blande humor, vid og kropssprog så ingen af delene nogen sinde blev for meget. Jeg har et foto af ham hængende på min væg for at minde mig selv om, hvilken standard man helst skal gøre alt hvad man kan for at ramme.

ANTALLET AF TILHØRERE …. Er lige meget. I min dagligdag kan jeg gå fra den ene dag at stå foran 1000 mennesker til den næste dag at stå foran 30. Det vigtigste er, at det ”klikker” mellem mig og tilhørerne.

DET MEST LATTERLIGE JEG HAR OPLEVET …. er, når en sjælden gang, at nogen antyder, at det jeg laver ikke er storytelling men stand-up. Bare fordi noget er meget sjovt, så gør det det ikke til stand-up comedy. Jeg er uddannet dramaturg, så er der noget jeg har forstand på, så er det genrer. Hvis du leverer noget, hvor der er en begyndelse, en midte og en slutning – og der oven i købet er en konflikt i midten, så har du fortalt en historie. Længere og mere magisk er den faktisk ikke. Men hvordan du fylder det skema ud – se det er der, hvor magien ligger.

Rune Green
Humorist, storyteller, taleskriver og foredragsholder
Mail: 
konsulent@runegreen.dk
Web: runegreen.dk
Er medlem af Randers Fortællerne


Tags

2020, humorist, Rune Green


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}