Pernille Stockfleth

0  comments

DECEMBER Dybest set tror jeg, at jeg blev fortæller fordi jeg har et indre udtrykspres. Det er noget i mig, der trænger sig på og vil fortælles. Jeg tror, at mange skabende mennesker har det sådan.  Når jeg udtrykker mig, og de, der lytter, kender – og genkender – det, jeg fortæller, så bliver vi alle i rummet mindre eksistentielt ensomme; og det er godt for alle. Og så kan jeg simpelthen så godt lide både at lytte til historier og fortælle.

2. Hvad fascinerer dig ved mundtlig fortælling?

Lige præcis det sted mellem fortælleren og lytterne er nok det fineste og flygtigste sted! Og når vi sammen i rummet skaber den stemning, fortælleren og lytterne imellem, når der opstår den fine duven mellem os, det er dejligt! Og så er det FEDT at finde på en god historie, lade den finde et publikum og så mærke suset imellem os.

3. Hvornår begyndte din interesse for mundtlig fortælling?

Når jeg var syg, så læste min mormor højt af vores eventyrbøger: Danske folkeeventyr, H. C. Andersen, Asbjørnsen og Moe, Grimm og Elsa Beskow. Og jeg elskede det! Jeg elskede også at få min mor eller mormor til at fortælle om gamle dage. Jeg er kun seneste skud på stammen af fortællere i min slægt. Vi er mange i min familie, der spontant rejser os op, når vi skal fortælle en anekdote. Der bliver slået ud med armene:-). Da jeg som ung blev pædagogmedhjælper, så fortalte jeg historier for at kunne holde øje med børnene, så i virkeligheden startede det hele som et pædagogisk redskab!

4. Hvor og i hvilke sammenhænge bruger du fortælling?

Jeg er jo fortæller på fuldtid, og oftest er det med fokus på fortælling som kunstform. Jeg fortæller for børn og voksne og over hele landet, og min plan er, at jeg rigtig gerne vil med på udenlandske festivaller, det ville være SÅ sjovt at komme udenlands som historiefortæller! Jeg underviser også i historiefortælling og arbejder i øvrigt med performance, præsentation og formidling, og al det er der blandet fortælling ind i.

5. Har du en foretrukken genre?

Jeg fortæller mest egne historier, og jeg digter i mange genrer. Men for det meste med et moderne tilsnit. Noget af det, som jeg elsker at arbejde med, er musik og fortælling, jeg arbejder sammen med flere forskellige musikere og nyder det meget! I ”Vigga og Brohovederne” har vi her i efterårssæsonen musik med hver gang, og det er simpelthen så interessant og givende. Noget andet, der interesserer mig meget, er impro-fortælling i alle dens former. Musiker Peter Urbrandt og jeg har noget, vi kalder: En For – Underlig Aften, hvor vi i 2x 45 minutter udelukkende må improvisere musik og historier frem, det hele samles til sidst, og vi elsker det begge to. Neurologien og teorierne bag det improviserede interesserer mig meget, det er ikke nær så fjollet og tosset, som nogle tror.

6. Hvordan vil du selv karakterisere din fortællestil?

Typisk dansk: Vi er casual, vi er moderne, og vi er ydmyge i forhold til historierne Jeg er nok også temmelig kropslig og har mange ansigtsudtryk, som folk elsker at tage billeder af, og som jeg hader at se på billeder! Jeg er bedst live:-)

7. Hvad er du optaget af i øjeblikket?

Jeg er optaget af dét sted mellem fortælling og det dramatiske, det teatralske. Jeg har jo en refusionsgodkendt forestilling og vil gerne have flere godkendt, og jeg må indrømme, at det tænder mig at lege med de teatralske virkemidler! Og så er jeg optaget af musikken, det improviserede, og som altid: optaget af at blive dygtigere!! Hele tiden at udvikle mig og dygtiggøre mig er alfa og omega for mig.

FAKTA:

  • Pernille Stockfleth
  • Født 1962
  • Strandstræde 8,2. 2791 Dragør
  • Uddannet pædagog og noget filmvidenskab
  • Fortæller siden …. 2005
  • Hjemmeside: www.levendefortaellinger.dk

Tags

2015, Pernille Stockfleth


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}