Nyhedsbrev maj 2017

0  comments

Kære Fortællere

Foråret er i fuld gang, alting springer ud. Der er også grøde i fortællinger over hele landet. Story Slam Danmark Åbent har rullet ud på højskoler landet over og slutter med finale på Den frie lærerskole i Ollerup den 31. maj. Mange mennesker – unge som gamle – har haft deres første møde med fortælling i moderne form, og der er konstateret et sprudlende talent rundt om i landet. Godt initiativ!

Rejsebreve

Mange fortællere rejser ud med deres fortællinger eller oplever andres fortællinger på deres rejser. Nogle af dem lægger postkort op på Facebook. Det kunne måske også være sjovt at dele dem med FIDA’s øvrige medlemmer ad denne vej.

FIDA vil gerne høre fra jer, hvis I har en god fortælling fra en rejse, hvor I selv har fortalt eller hørt andre fortælle. Op til en sides penge – 350 max 400 ord. Send til sekretæren.

FEST

Nej – det er ikke bare en fest. Det står for Federation for European Storytelling, som holder en årlig konference et sted i medlemslandene. I år foregår det i Irland på en gammel Edwardiansk herregård en lille times kørsel nord for Dublin. Det foregår tæt på grænsen til Nordirland, så temaet er ”Storytelling in Borderlands”. FIDA lægger vægt på at være med for at se og høre – og blive set og hørt i europæisk sammenhæng. I år tager formanden og sekretæren afsted, og I skal nok høre mere – på Facebook og i et rejsebrev her.

Skoleinspirationsmateriale

Formanden er i gang med at revidere Pia Sigmund og Klavs Moltzens inspirations-materiale til lærere om mundtlig fortælling i skolen og har skrevet til alle de fortællere, der nævnes i vejledningen, med deadline 1. juni. Så hvis I har fået en mail om det og ikke svaret, såeh …

Hvis du ikke er nævnt i materialet, men er engageret i at fortælle på skoler, har kendskab til ny litteratur på området, eller udbyder kurser i fortælling i skoleregi, og du kunne tænke dig at bidrage til materialet, vil formanden gerne høre fra dig – inden 1. juni.

Samarbejdspartnere

FIDA får jævnligt henvendelser om samarbejde med andre fortæller-organisationer og bestræber sig naturligvis på at være en god samarbejdspartner. Aktuelt har vi hørt fra en finsk forening af små teatre, der driver workshops og cafeer med fortælling for asylsøgere og indvandrere – og finner, Story Sharing Universum.

Man bad om samarbejde bl.a. ift. vores medlemmers erfaringer med asylsøgere og indvandrere. Så hvis nogen af jer deler interessen og har erfaringer, de vil dele, så tjek deres hjemmeside og Facebook.


Tags


Måske kan du også være interesseret i disse?

Kvinder topper ledelsen

Kvinder topper ledelsen

FESTival 2021 i arkiv

FESTival 2021 i arkiv
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}