Nyhedsbrev december 2015

Kære alle
Endnu et dejligt år går på hæld. Et år med mange gode fortællinger og nye initiativer, og med løfte om meget mere næste år.
Noget af det første ,der ligger for næste år, er dog:
Fortællingens dag 2016
Desværre har vi som forening tilsyneladende ikke rigtigt noget på bedding til dagen. Kan det passe, at der ikke er noget som helst i gang?Vi vil meget gerne have noget i kalenderen i anledning af den dag!

Savner du inspiration til dine fortællinger er dette måske et godt tilbud til dig? Velkommen til Nordisk Fortælleseminar 2016 Seminaret finder i år sted i Danmark – på Ry højskole, som sammen med FIDA er værter for arrangementet. Som sædvanlig er det i uge 30. I år fra søndag d. 24. til lørdag d. 30. juli. Tilmeldingen åbner d. 1. december kl. 12 og årets kursusholdere er: Katrine Faber (DK), André Andersen (DK), Niall de Burca (IE), Torgrim Mellum Stene (NO), Maria Arnadottir (SE) og Brian Hansen (DK). Læs mere her: www.ryhojskole.dk/sommerkurser/nordisk-fortaelleseminar

Apropos Nordisk Samarbejde, så har vores formand, Kari Brinch, været til et møde i Malmø, hvor foreningerne i de nordiske lande ville forsøge at skabe et tættere samarbejde. Der findes en pulje, som kan søges til at opstarte sådan et projekt på tværs af landene. Desværre har vi fået afslag på ansøgningen. De forskellige landes foreninger var meget opsatte på projektet, men nu lægger de økonomiske muligheder en dæmper på aktiviteten.

Til gengæld havde vi, synes vi selv, et rigtigt dejligt medlemsseminar i København i oktober.
Der var deltagelse af folk fra hele landet, og det var meget positivt og inspirerende at høre om, hvordan man forskellige steder i landet har grebet det, at samles om fortællingen, an. Det vil vi gøre igen på følgende seminarer. Der er stadig mange spændende steder at høre om, og allerede nu har vi oplevet at variationen er stor. Det var også herligt at være aktivt i gang, da Aske, og Pernille gav os smagsprøver på improvisationsarbejde. Alt i alt var der mange dejlige mennesker, som var med til at gøre dagen god.

I sidste nyhedsbrev skrev vi, at vi fra bestyrelsen gerne vil på besøg rundt om i landet. Connie og Kari har været på besøg i Fortællegalleriet i Holstebro. De fik en meget hjertelig velkomst og Ingrid Hvass havde sørget for pressemeddelelse, så FIDA også er kommet på landkortet i vesten. Dette var første tur ud, men ikke sidste. Det var en stor succes, hvor der både var tid til fortællinger og til snakke. Det var rigtigt dejligt at få det personlige forhold til foreningen og dens medlemmer.

Til sidst kan vi nævne, at foreningens nye hjemmeside formentlig er klar til at gå i luften omkring årsskiftet. Kari har arbejdet hårdt på at få den klargjort. I det hele taget gør vores formand et stort stykke arbejde for foreningen. Fx har hun været til Kulturstyrelsens årsmøde og fået os nævnt sammen med andre store kulturtiltag.

Glædelig jul og godt nytår ønskes I alle