.st0{fill:#FFFFFF;}

Mette Kuhlen Gullach er Månedens Fortæller februar 2024 

Fortæller først ved et tilfælde, så med øvelse
Solen smilede fra en skyfri himmel, og vi holdt alle en samfundssind-passende afstand. Det var en af de første genåbninger af samfundet under Covid. Jeg var fyldt af glæde over igen at være ude blandt mennesker og sad med hænderne badet i sprit, da kurset begyndte. Storytelling som ledelsesværktøj – Fra strategi til virkelighed på CBS Executive. Det var noget af en øjenåbner. Som dagene gik, kunne jeg mærke, hvordan historier skaber mening, sammenhold og kan bruges til at formidle viden på en måde der virker! Pludselig så jeg historier over det hele og fik blik for at historiefortælling er et fascinerende håndværk, som jeg ville udforske nærmere.

Det blev begyndelsen på min historie som fortæller. Jeg opsøgte historiefortælling alle steder jeg kunne, lyttede og så, tog kurser på BestTellers, med de eminente fortællere Mia Møller, Hans Laurens og Kasper Sørensen. Ligesom jeg har været så heldig at få sparring fra Katja Lange og Aske Ebbesen.

Fortællemiljøet bugner af fortællere, der kan deres håndværk, hele tiden forfiner det og ikke er bange for at dele med og hjælpe andre.

For mig er noget af det fascinerende ved historiefortælling, at fortællingerne skabes sammen med publikum, og det derfor altid er nye, at jeg kan lege med dem og tilpasse dem ud fra de håndværksmæssig greb, som jeg har lært, stadigvæk lærer og hele tiden kan forbedre.

Mine historier
Som jeg lyttede til andre, boblede det også frem med mine historier. Sammen med historiefortælling fandt jeg ikke kun mine historier men også min egen stemme.

Mine historier tager afsæt i det kvindelige perspektiv, og jeg nyder at lege med at blande humor med alvor, forbinde gamle sagn og historier med nutiden og vores hverdag. Det kan være et gammel engelsk sagn, der blander sig med min studietur til Firenze eller en historie fra Dekameron, der i dag, i min version siger noget om bæredygtighed, god vin og gode kvinder. Historier skal ville noget, der skal være noget på spil, og så skal de selvfølgelig heller ikke være kedelige.

Fortæller alene og med andre
Jeg fortæller bl.a. til julearrangementer, fester, Varieté shows og personale arrangementer mv., men også sammen med andre inspirerende fortællere. Det er både på BestTellers, sammen med særligt Chanet Deleuran, med FortælleQuarteten (m. Mogens Nielsen, Ragnhild Clod Pedersen, Frederik Sylvest) og Nordkystfortællerne.  

Sammen med Lena Lauridsen har jeg også forestillingen Vendepunkter! Hvor vi udforsker kritiske øjeblikke i kvinders liv.

Fortællende leder og jurist
I mit virke som juridisk chef og HR-chef bruger jeg også historiefortælling til at formidles viden, sættes retning og skabe sammenhold, for når vi ser og fortæller historierne bag regler, regnskabstal, og det vi ønsker at opnå, så er der jo heldigvis en større mening, som vi alle kan se os selv i. Også her er fortællingens kraft afgørende. 

Så hvad der startede ved et tilfælde, er nu en integreret del af alle aspekter af mit liv, til stor glæde for mig og forhåbentlig også andre.

Mette Kuhlen Gullach
Født 1981
Bor i Virum
Uddannet cand.jur. / juridisk chef og HR-chef
Fortæller siden 2021
www.fortællelysten.dk


Tags

2024, Mette Kuhlen Gullach


Måske kan du også være interesseret i disse?

Under sydens sol og månens lys

Under sydens sol og månens lys
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark