Luna Rønning Østergaard

0  comments

JULI

Hvorfor blev du fortæller?

Jeg holder selv meget af at høre en god historie og vil gerne bidrage til, at andre kan få samme oplevelse. Desuden har jeg fået fortalt mange historier, siden jeg var lille, men det var først, da jeg kom på efterskole, at det for alvor vækkede min interesse.

Hvad fascinerer dig ved mundtlig fortælling?

Det, der fascinerer mig mest, er at være med til at holde fast i en så gammel tradition. Det unikke ved fortælling er, at man selv må sætte fantasien i gang og selv forestille sig de billeder, fortælleren skaber. Modsat TV og andre medier, der allerede har skabt de billeder. Det synes jeg er helt fantastisk.

Hvornår begyndte din interesse for mundtlig fortælling?

Jeg fik interessen tilbage i 07/08 da jeg gik på Vostrup efterskole. Her havde jeg fortælleværksted som fag, og jeg fik lov til at fortælle nogle år på Fortælle festivalen på Nørre Vosborg. Senere deltog jeg også på en fortælleuddannelse, der gjorde at jeg har beholdt interessen.

Hvor og i hvilke sammenhænge bruger du fortælling?

Hovedsageligt ved arrangementer med andre fortællere, hvor flere mødes og fortæller. Men også i forhold til fremlæggelser på studiet, har det været en fordel at bruge nogle af de samme greb, man bruger som fortæller, for at gøre fremlæggelsen mere levende og spændende for dem, der skal fremlægges for.

Har du en foretrukken genre?

Jeg prøver med forskellige genrer som gysere, sagn og myter, men eventyr er nok den genre jeg gang på gang vender tilbage til. Jeg kan godt lide både at høre og selv fortælle de gamle folkeeventyr, velvidende at de er gået fra mund til mund i rigtig mange år.

Hvordan vil du selv karakterisere din fortællestil?

Det jeg stræber efter er at få skabt nogle billeder, som kan sætte gang i fantasien ud fra de eventyr, jeg fortæller. Det lægger jeg mere vægt på end for eksempel at gå ind i de forskellige karakterer i fortællingen. Jeg kan lide at fortælle for folk i alle aldre og her er eventyrgenren god, fordi alle kan være med.

Hvad er du optaget af i øjeblikket?

Jeg er ved at afslutte 1. år på dramaturgi på Aarhus universitet, hvilket naturligvis fylder ret meget her i starten af sommeren. Men ellers nyder jeg at bo i Aarhus, hvor der dagligt er tilbud om forskellige spændende arrangementer. Jeg får ikke fortalt ret meget lige nu, men håber at muligheden snart vil komme igen.

Luna Rønning Østergaard
Født 24. marts 1991
Bopæl: Aarhus
Uddannelse: Dramaturgi
Fortæller siden 2008
luna.oestergaard@hotmail.com

 


Tags

2014, Luna Rønning Østergaard


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}