Kl. 17.30 FORSAMLINGSHUSET
Blandede bolcher

0  comments

Blandede Bolcher er et kræmmerhus til dig fyldt med skønne og særlige fortællinger om parforhold, kærlighed og kvinder. Oplev Else Mathiassen, Ferdinand Froning, Johannes Thomsen og Marie Louise Kjær.

Else Mathiassen

Ja, de fleste eventyr er utrolige, men at Den sorte rytters spørgsmål til Kong Arthur stadig er så aktuel, er svært at forstå. Kong Arthur og ridderne om det runde bord er på ferie, og de slapper af med at gå på jagt. Kong Arthur kommer længere og længere væk fra sit følge, og dybt inde i skoven møder han den sorte rytter, der stiller ham et alt eller intet spørgsmål. Kan han ikke svare, mister Kong Arthur ikke bare sit kongerige men også sit liv. En hypermoderne legende om ligestilling i den gamle fortælling om Kong Arthur og ridderne om det runde bord.

Dansen, teatret og højskolen har været Else Mathiassens vej ind i fortællingen. Gennem mere end 30 år har hun beskæftiget sig indgående med Grundtvig, bl.a. som forstander på Vestjyllands Højskole og nu som leder af Fortælle Akademiet på Højskolen Mors. Else arbejder freelance som fortæller, danser og foredragsholder i ”Teatret Bag Havet” på hendes fødeø bag havet. www.fortaelleakademiet.dk, www.elsemathiassen.dk,  www.teatretbaghavet.dk

Ferdinand Froning

En forunderlig historie fra Spanien om fugl og fisk, om kvinder og mænd, og for en ordens skyld også en tyr.

Ferdinand Fronings repertoire består af folkeeventyr, fabler, visdomsfortællinger og noveller, og jeg inddrager gerne musik i mine arrangementer. Som tidligere efterskolelærer er jeg især optaget af den oplysende, livsbekræftende og endda helende virkning, en fortælling kan have.

Johannes Thomsen

Jeg finder ting, brugelige ting som navkapsler, glas, møtrikker og meget andet som andre overser. Jeg har været borger, bruger, klient, patient, indlagt, alumne og engang bliver jeg nok dansker. Jeg er pæn i tøjet, bor pænt, lader som om jeg går til fitness, og nu har jeg fundet en dame.

Johs. Thomsen, fra forrige årtusinde og Viborg, pensioneret græsk-, latin- og italiensklærer. Moderat sportskarriere i cykelløb og tørsvømning. Nu oversætter fra jysk og andre hovedsprog, fortæller af div. europæiske noveller fra Blicher til Calvino og en del der imellem plus det løse.

Marie Louise Kjær

I en by i det nordlige Italien – på torvet, hvor befolkningen handlede – var der en gang en ung kvinde, der klædte sig nøgen for sin elskede. Det var hendes nøgne krop, folket så. Men det var hendes sjæl, hun klædte nøgen. Sådan starter min fortælling fra middelalderen om kærlighed og mirakler, lidelse og fornedrelse, uskyld og renhed.

Marie Louise fandt magien i fortællekunsten i 1995. Og siden har hun fortalt alle former for fortællinger for børn, unge og voksne. Glade, søde, finurlige, grumme, uhyggelige og eftertænksomme. Især det sidste er vigtigt. ”Jeg udvælger for det meste ikke mine fortællinger – de udvælger mig!”

Tid: Mandag den 4. oktober kl. 17:30

Sted: Forsamlingshuset. Adresse: Lundevej 2F, 5700 Svendborg

Billet-link:https://billetto.dk/e/blandede-bolcher-else-mathiassen-ferdinand-froning-johannes-thomsen-marie-louise-kjaer-billetter-562029


Tags

Mandag


Måske kan du også være interesseret i disse?

Det gik SÅ godt

Det gik SÅ godt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}