Kasper Sørensen

0  comments

SEPTEMBER Jeg har altid lyttet til, elsket, leget med, fundet på og fortalt historier. Da en sprække i verden åbnede sig, og jeg fik mulighed for at leve af at fortælle historier, tog jeg chancen for at skabe et eventyr i mit eget liv. Jeg elsker de muligheder, der er i at forme og dreje historier, ændre virkeligheden med fortællingen om den.

  1. Hvad fascinerer dig ved mundtlig fortælling?

Enkeltheden i måden, som den gode historier fanger os på og fastholder os i et jerngreb hen mod den forløsende slutning. At vi med så få virkemidler kan tryllebindes så dybt, så verden omkring os både glemmes og beriges samtidig. At de dygtige fortællere har hver deres greb, de mestrer, og som limer os til stolen, udvider vores indsigt og lyser livet op.

  1. Hvornår begyndte din interesse for mundtlig fortælling?

Som barn på Bordings Friskole, hvor Hannibals elefanter kom marcherende hen over skolebordet, hvor jeg drak dus med Odysseus på færden hjem fra Troja, og jeg sad med ved bordet hos den sidste nadver. Når den gamle forstander Frede Bording fortalte, kom kongerækken til live. Jesus både genopstod og gik på vandet.

  1. Hvor og i hvilke sammenhænge bruger du fortælling?

Alle steder, altid, når det er muligt. Alt fra børneopdragelse til virksomhedsledelse, på workshops og i kærligheden hjemme. På drengenes skole, på de lange bilture, og når nogen ringer og inviterer mig ud at fortælle. Fortælling er mit arbejde og min passion, så det tager meget plads.

  1. Har du en foretrukken genre?

Hver gang en historie er fortalt, ændrer lytternes behov sig. Så er der brug for en ny genre for at løfte stemningen til næste højde. Jeg elsker alle genrerne, dog nok mest den personlige fortælling, der giver det tætteste zoom og de mest overraskende vendepunkter.

Når jeg lytter til andre fortællere, skifter min yndlingsgenre, alt efter hvilken fortæller, det er. Nogle mestrer krimi-historien, andre komikken eller den selvudleverende fortælling, og så bliver det, de fortæller, nuets favorit for mig.

  1. Hvordan vil du selv karakterisere din fortællestil?

Egentlig vil jeg helst ikke have én fortællestil. For mig handler det mere om, hvordan den enkelte historie bedst folder sig ud, end om at jeg gør det på en bestemt måde. Som fortæller stræber jeg altid efter at være levende, moderne, autentisk, nærværende og med en god portion Rock-n-Roll.

  1. Hvad er du optaget af i øjeblikket?

Lige nu arbejder jeg sammen med Per Helge Sørensen på at gøre fortælleforestillingen ”DJØF med Løgn II” klar til premiere 8. oktober. Derudover er vi i gang med at lancere sæsonen 2015-16 på BestTellers, som bliver vores største nogensinde med tre forestillinger om ugen. Og som kunstnerisk leder på Words-festivalen har jeg naturligvis et øje mod næste års store fortællefestival i Helsingør.

Faktaboks:

Født 26. juni 1972

Jeg debuterede som fortæller i 1990, blev levebrødsfortæller i 2001

Hjemmesider:

www.fortaellekunsten.dk

www.besttellers.dk


Tags

2015, Kasper Sørensen


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}