.st0{fill:#FFFFFF;}

Kalkcirklen 

Kalkcirklen er en fortællekreds der er tilknyttet Kalklandet dvs. Stevns og Faxe.

Her i Kalklandet er der stærke myter om Klintekongen, Ellekongen, Ellefolket, guder og andre under- og overjordiske væsner der er forbundet til naturen.

Vi begrænser os dog ikke kun til det mytologiske. Egne historier, arbejderhistorier fra kalkproduktionens tidsalder, litterære og videnskabelige historier, får også plads når vi fortæller.

 To af medlemmerne er tryllekunstnere, så man kan godt risikere, at der falder et trick eller to af, hvis det passer ind i historien.

Vi har også en cirkusdirektør iblandt os, så er man heldig, kan det ske, at der dukker en levende gris op.


Men mest af alt, er det den mundtlige fortælling vi benytter os af og den opleves med ørerne og den indre film, der opstår hos publikum.

 Stevns Klint er på UNESCO´s verdensarvsliste og er med sit fiskelet det manifesterede bevis på meteornedslaget og den efterfølgende masseuddøen for 66 millioner år siden. Den historie er god og en standard som vi kan bruge som afsæt til at fortælle andre myter som Ragnarok- og Armageddon.

Vores mål er, at være en platform for den fortalte kunst og skabe fællesskaber omkring den. Det kan være i form af fortællearrangementer i vores kommuner, fortællefestivaler og hvor vores historier ellers kan passe ind.

Kontakt Erik Jensby 40 57 36 37,  erik@kortogbold.dk


Tags


Måske kan du også være interesseret i disse?

Ellen Mortensen

Ellen Mortensen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark