Jan Cirkola

0  comments

JUNI Først var der morfar og søndagsskolen, i kælderen under Flintholms sorte trækirke, med rødt velour og Mosebøgernes frydefulde rædsler. Så kom hr. Beck med eventyr i jakkelommen og frk. Musèussen, som var alt for kær og brød sammen. Frk. Mølgård med lamme ben og flyvende vers, og Evald Tang Kristensen med store ører og våde sko.

Nu fortæller jeg det selv. De gamle fortællinger og mine egne – forrykte. Sagn og gotiske fabler, eventyr og rablende reportager. Comix og krimi, kærlighed og had. Om det, der var, og det, der kommer. Alt sammen lige nu.

Jeg begyndte at fortælle maraton-godnat-fortællinger til mine egne børn for at tvinge dem i seng i ordentlig tid. Det var på teltpladsen på Christiansø. Andre teltliggere fortalte mig, at teltpladsens øvrige børn sad tæt udenfor vores telt og hørte med hver aften. Og snart også de voksne. Jeg fik på den måde fornemmelsen af, at her var noget, som jeg kunne.

Ideerne til mine fortællinger opstår i omgang med virkeligheden. Hvor jeg måske engang ledte efter dem, synes de nu at komme af sig selv. Arbejdet med at få ideerne gjort til historier sker mestendels under vandringer på øde steder, fordi rytmen er skelettet i mine fortællinger. Fødderne er min metronom, Bachs cellosuiter mit ideal.

Jan CirkolaJan Cirkola

Født 1950

Bor i Olsker på Bornholm

Uddannet sociolog og klovn

Fortæller siden 2000

www.lytterrytter.dk

cirkola@hotmail.dk


Tags

2017, Jan Cirkola


Måske kan du også være interesseret i disse?

Det gik SÅ godt

Det gik SÅ godt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}