Hans Laurens

0  comments

FEBRUAR Oprindelig ville jeg være forfatter, men det flød ikke. Jeg fandt det kedeligt og ensomt at skrive og var ved at opgive. Ved en tilfældighed blev jeg inviteret til at fortælle en af mine historier. Det blev en overrumplende oplevelse. Alt det skriveriet ikke havde, havde fortællingen. Nærvær, nerve og liv. Fra det øjeblik vidste jeg, at jeg ville være fortæller og ikke forfatter.

Hvad fascinerer dig ved mundtlig fortælling?

Jeg elsker at forføre mine lyttere. Læse i deres øjne at de er med på tur ind i mine ord og føle at vi er sammen og forbundne gennem historien. Fortælling er øjeblikkets kunst og det tænder mig.

Hvornår begyndte din interesse for mundtlig fortælling?

Det begyndte den aften jeg fortalte min første historie. Før det troede jeg ikke, fortælling var noget i sig selv. Mine bedsteforældre og forældre havde fortalt meget, men som et selvstændigt udtryk, var det først den aften jeg opdagede det magiske ved ord der bliver sagt højt. Det greb mig og har fascineret mig siden.

Hvor og i hvilke sammenhænge bruger du fortælling?

Jeg bruger fortælling overfor alle mennesker uanset alder og baggrund. Holder meget af at fortælle for børn og hjælpe dem til at fortælle deres egne historier.
For voksne er det mest spændingshistorier et sted mellem krimi, drama og skæbnefortælling.
Stedet jeg fortæller kan variere meget. Fra scener til klasseværelser og mødelokaler. Det er nok nemmere at sige hvor jeg helst ikke fortæller. Steder uden nærvær som fx storcentre, messer og meget store konferencer. Jeg holder mest af mindre gruppe på max 2-300

Har du en foretrukken genre?

Drama og skæbnefortælling er lidt gammeldags begreber, men det dækker meget godt. Krimi er lidt fortærsket, men jeg holder af at fortælle og afdække mysterier og menneskers uforudsigelige handlinger og de dramaturgiske, næsten geometriske mønstre de danner. Finder historierne ved at lytte til det der bliver fortalt omkring mig. Det hænder, at nogen opsøger mig for at fortælle noget vigtigt de ikke selv kan fortælle.

Hvordan vil du selv karakterisere din fortællestil?

Andre har kaldt den litterær. Jeg har en tendens til at fortælle i et sprog som ligner skriftsprog uden at det er det. Fortæller næsten udelukkende egne historier.

Hvad er du optaget af i øjeblikket?

To ting:
1. En lang og temmelig kompliceret historie om alvorlig leg med identiteter i en digital virkelighed. Hvem er jeg? Det er den jeg fortæller jeg er og det er måske flere forskellige på samme tid. Men hvor bliver jeg selv af? Ved det ikke. Betyder det noget?
2. Internationalisering af mit Gi en Historie koncept med børn der fortæller historier.

Faktaboks
Navn: Hans Laurens
Født: 1952
Bopæl: København
Uddannelse: Arkitekt m.a.a.
Fortæller siden: 1986
Hjemmesider: www.laurens.dk og www.gienhistorie.dk
Mail: hanslaurens@gmail.com


Tags

2014, Hans Laurens


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}