Gravers Graversen

0  comments

AUGUST Jeg er født i Nykøbing Mors. Begge mine forældre havde mange søskende, så det var en stor familie. Hver sommer kom de, som ikke boede i byen, hjem på ferie og havde hovedkvarter hos min farmor, som vi boede i hus med. Disse somre blev der snakket, grinet og fortalt historier. Jeg var en flue på væggen og under bordet, og jeg elskede at lytte og lave billeder inde i hovedet.

Senere har jeg ved private fester underholdt med historier med stor succes. Den succes forfulgte jeg, når der var lejlighed til det, men først i år 2000 besluttede jeg, at jeg ville bære det videre til et professionelt niveau. Det har jeg aldrig fortrudt.

Hvad fascinerer dig ved mundtlig fortælling?

Jeg er fascineret af, hvor enkelt og hvor stort det er. En person, en stemme, mindst én lytter og en venlig vekselvirkning (som Svend Erik Eng siger). Det kan gøres på tusinder af måder, og intet er rigtigt eller forkert.

Hvornår begyndte din interesse for mundtlig fortælling?

Det startede i 1960érne, da jeg var spejderfører og fortalte ved bålet. Jeg opdagede, hvor stor en kraft der var i at få folk til at lytte og grine. Den følelse forfølger jeg stadigvæk, og jeg kan ikke få nok.

Hvor og i hvilke sammenhænge bruger du fortælling?

Jeg har i mange år lavet månedlige fortælleshows sammen med Carsten Islington, Farchad Kholgi, Henrik Strube og inviterede gæstefortællere. Det var historier med musikalske indslag, og det foregik på Kellerdirk, Park Cafe, Krudttønden og Pressen i Politikens hus. De fleste arrangementer var meget velbesøgte.

Nu fortæller jeg med Christian Kronman på Besttellers og i mange andre sammenhænge – f.eks fødselsdage, jubilæer, sommerfester, julefrokoster og firmafester.

Efter Wordsfestivalen skal jeg i sommer fortælle på Kulturmødet i Nykøbing Mors sammen med Susie Haxthausen og på ”Historiehøst” på Karensminde sammen med Steiner.

Har du en foretrukken genre?

Hvis det er mig, der fortæller, er jeg bedst til at fortælle om egne oplevelser. I en let tragikomisk vinkel. Ellers elsker jeg at høre andre fortælle i alle mulige genrer.

Hvordan vil du selv karakterisere din fortællestil?

Tilbagelænet, komisk med lange pauser.

Hvad er du optaget af i øjeblikket?

Jeg glæder mig til at deltage i Nordisk Fortælleseminar på Ry Højskole, hvor jeg har været med i mange år. Det er en fantastik gruppe at være sammen med, og det er spændende at følge med i andre fortælleres udvikling.

Ud over dette er jeg optaget af mit samarbejde med Christian Kronman og de 5 søndage på Besttellers i næste sæson.

Jeg går også og pusler med et One man show i Valby, men mere om det senere.

 

Gravers GraversenGravers Graversen

Fødselsår: 1944

Bor Kløverbladsgade 38, 2500 Valby

Uddannet socialrådgiver

Fortæller siden år 2000

Hjemmeside: www. graversgraversen.dk

Mail: gg@graversgraversen.dk


Tags

2016, Gravers Graversen


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}