Erik Møller Pedersen

0  comments

MÅNEDENS FORTÆLLER DECEMBER 2019

Jeg har alle dage været glad for bogstaver. Da jeg var fem år gammel, fik jeg mit første bogtrykkeri  i julegave.  Min mor havde bestilt det hjem pr. postordre fra Daells Varehus i København. Gummibogstaverne blev til ord, der med stempelpudens hjælp kunne mangfoldiggøres. Sådan startede mine fortællinger.  I begyndelsen  var de ret korte, men med tiden blev historierne  længere, fordi  jeg  hvert år til jul fik et supplerende sæt af  ”Den lille bogtrykker”.  Jeg elskede bogstavernes magi og blev derfor udlært som typograf.

Jeg var så heldig, at jeg gennem  uransagelige tilfældigheder og ad finurlige smutveje, pludselig forlod sortekunsten og blev dybt engageret i børneteatrets verden. I mit teater skabte vi forestillinger,  ikke kun med ord, også gennem sang, dans, lys, lyd, mime, musik osv. Og meget ofte med brug af dukker

Det blev til 40 utroligt gode  år med børneteater, hvor jeg var så heldig, at mit levebrød var at formidle fortællinger og historier hver dag. Siden 2005 har jeg kastet mig ud i fortællekunsten med historier der er ”kun for voksne”.  Alligevel kan jeg ikke helt undvære samarbejdet med dukkerne. De er jo også en slags mennesker, og de har – ligesom jeg – trang til lidt farve på (pensionist) tilværelsen, så vi er begyndt at tage ud sammen  og fortælle denne historie:

Dukkerne vågner – en fortælleforestilling for voksne

Den gamle dukkefører var gået på pension.

Alle hans dukker var også gået på retræte. De var kravlet ned i deres lune poser og lå nu trygt og godt i dukkeførerens kufferter.  Slut med slid og slæb.   Én af snoremarionetterne lå og nynnede: Der er ingenting der binder mig – og ingen der bestemmer nej… En handskedukke svarede med sin yndlingssang: Om lidt blir´ her stille, om lidt er alt forbi…fik du set det du ville…

Der var kun den gamle dukkefører, der hørte deres kalden. En dag åbnede han til dukkerne, som sprang op på scenen, for at give en allersidste optræden.

Erik Møller Pedersens fortælleforestilling tager udgangspunkt i fyrre års arbejde med turnerende børneteater. Forestillingen er instrueret af kollegaen Hans Nørregaard.  Med snurrige rekvisitter og hjulpet af de gamle dukker, synger, leger og fortæller Erik historier, der er værd at lytte til.

 

Erik Møller Pedersen
Hattemagertoften 50, 8270 Højbjerg
Faglært typograf  1961-65
Pædagoguddannet 1969-71
Grundlagde børneteatret Gruppe 38 i 1973
Grundlagde Teater 83 i 1983-2013
Fortæller siden 2005
Medlem af Viborg Fortællekreds, hvor jeg er aktiv med BAGGÅRDSFORTÆLLINGER
emp.historie@gmail.com


Tags

2019, Erik Møller Pedersen


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}