Eli Rasmussen

0  comments

DECEMBER Det var meget uventet for mig at blive udnævnt som Månedens Fortæller, fordi jeg sluttede med at fortælle for halvandet år siden, men jeg siger mange tak for udnævnelsen.

Gennem årene som fortæller er jeg flere gange blevet spurgt, om jeg er vokset op med fortælling i mit hjem, og det har jeg måttet svare nej til, men min mor ofrede mange timer på at læse for os børn. Selv om det var højtlæsning, hændte det sommetider, at mors humoristiske sans tog over, så hun gav sig til at “læse“ noget, som ikke stod i bogen. Vi fangede det med det samme, og det er en stor fornøjelse at tænke tilbage på de påfund.

Begge mine forældre døde tidligt, og det gjorde, at min tilværelse blev noget anderledes end tiltænkt, men i min hjemby blev jeg mødt med megen omhu og betænksomhed.

I mange år var jeg i kjoleforretning, og noget sent giftede jeg med en god ven fra min ungdom og blev medhjælpende hustru på et mindre landbrug. Det gav mig nogle gode år, men min mand døde tidligt, så jeg blev alene som 67-årig. På daværende tidspunkt var jeg stadig ved godt helbred, og jeg ønskede fortsat at have nogle gode år, selv om jeg var alene.

Som ung havde jeg i min hjemby været med i mange amatørskuespil og forskellig slags underholdning, og nu ville jeg gerne på en eller anden måde ud i nogle foreninger for at underholde eller fortælle, men hvordan søren skulle jeg bære mig ad? Jeg var ikke god til at sælge mig selv, men da Pia Gredal og Lena Bjørn startede et fortælleværksted, meldte jeg til i håb om at kunne få kontakt til aktive mennesker.

Det blev til Odense Fortællekreds, hvor jeg har været medlem lige fra starten.

Odense Fortællekreds har givet mig nogle dejlige ældreår, hvor jeg mest har virket på Fyn. Det har været en stor fornøjelse at fortælle eventyr, hvor man kan sætte sit eget præg på fortællingen, men også H.C. Andersen, der kræver et stort arbejde, har jeg været glad for. Når der var mulighed for det, ville jeg meget gerne også fortælle om H.C.Andersen, for der er meget at fortælle.

I de senere år begyndte jeg at fortælle små selvoplevede historier, fordi fortæller Jens Peter Madsen i Uteatret startede med Story Slam, og når man er en årgang 1924, har man mange historier fra en tid, som andre næsten ikke kan forstå.

Også lystløgneraftenerne har været det rene svir.

Det har været en god tid med fortælling, og jeg har lyst til at råbe ud til alle fortællere, som jeg har mødt:

TAK FOR DET HELE. TAK FOR SAMVÆR. DET HAR VÆRET EN DEJLIG TID.

Eli Ramussen
Søhustoften 151
5270 Odense N
elirasmussen1@gmail.com

I kjoleforretning, senere medhjælpende hustru på et mindre landbrug

Fortæller fra 1997 til forår 2017, hvor jeg sluttede på grund af manglende kræfter


Tags

2018, Eli Rasmussen


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}