Clara Bruun er Månedens Fortæller oktober 2021

Jeg er født og opvokset i Hillerød-Allerød omegnen, og jeg har gået på Fortælle Akademiet.  

Fortælling er en vidunderlig tradition. Vi har altid samlet os om fortællinger og det, tror jeg, er universelt for mennesket. Det er smukt, hvordan fortællinger kan åbne vores hjerter og ændre vores måde at være på og vores syn på verden. Fortællinger kan hele os og gøre os klogere – de kan bringe os sammen og skabe samhørighed. Og det er vigtigt i den tid, som vi lever i lige nu, hvor meget går så hurtigt, og hvor det er nemt at glemme de ting, som virkeligt betyder noget for os.

Jeg holder meget af fortællinger som handler om kampen for det gode, lyset, håbet og kærligheden. Jeg elsker, når historier rummer et mørke karakteren lærer af, og mennesket transformerer sig og bliver større og smukkere, end man nogensinde havde forestillet sig var muligt. Jeg bliver tit optaget af fortællinger som skildrer en kamp for noget som er større end det enkelte menneske der kæmper kampen. At fylde mig med den slags fortællinger sætter mit indre i bevægelse og giver mig en stærk følelse af at være levende, og minder mig om at stå op for de værdier, jeg synes er vigtige i verden. Jeg synes fortællinger, der hylder livet, naturen og den vilde snørklede menneskelige natur er enormt vigtige at fortælle. Fortællinger må gerne åbne nye verdner, indsigter og udfordre mig. Jeg går meget undersøgende til værks, hvis der er en tematik som optager mig i et værk. Når jeg fortæller, gør jeg et ydmygt forsøg på at forene disse elementer og give mit publikum en oplevelse, der sætter et aftryk.

Idag bruger jeg mest fortælling i mit virke som skuespiller. Lige nu arbejder jeg på at lave en forestilling baseret på Fjodor Dostojevskijs klassiker Forbrydelse og Straf. Vi er et hold på tre skuespillere, en manuskriptforfatter og en instruktør som arbejder tæt sammen om at skabe en forestilling, der kommer til at stå mit hjerte meget nært. Det er en fantastisk roman som rummer mange store eksistentielle spørgsmål og tematikker. Vi ved endnu ikke, hvornår vi er klar med forestillingen, da vi i gruppen arbejder meget intuitivt med fødslen af vores materiale. Jeg stoler på at min instruktør ved, hvornår tiden er til at samle arbejdet og skabe forestillingen.

Jeg tror, at en væsentlig grund til, at jeg i dag beskæftiger mig så meget med historier, er at jeg siden, jeg var helt lille altid har haft mange fortællinger inde på livet. I min skolegang, som startede på Hillerød Lilleskole, har min læring ofte været bygget på en fortælling Jeg kan særlig huske min oplevelse af Niels Holgersens Forunderlige Rejse. Mange fortællinger kom til at betyde meget for mig og jeg kom til at leve i dem. Selv om det er mange år siden, jeg var barn og blev ført ind i universet fra Niels Holgersens Forunderlige Rejse så mindes jeg stadigvæk elementer fra fortællingen hvert efterår, når jeg ser vildgæs flyve i et stort V på himlen. I min familie, er der en del fra journalistverden, så da jeg var barn og vi mødtes fyldte historiefortælling fra det virkelige liv meget. Og der blev virkeligt hylet af grin i vores stuer – det var meget vidunderligt. Min opvækst, min nysgerrighed og min træng til at fylde verden med håb og lys er det, som har skabt mig til den historiefortæller jeg er i dag.

Fakta:

Navn:                                  Clara Bruun

Bopæl:                                København

Fortæller:                            Siden januar 2020

Beskæftigelse:                    Skuespiller

Mail:                                    clara-bruun@hotmail.com


Tags

2021, Clara Bruun


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}