Birgit Alling er Månedens fortæller oktober 2020

Jeg har nok altid fortalt historier. Da jeg var 2-3 år, pakkede jeg ofte min lille røde kuffert og gik op i jordbærbedet eller ud i den lille skov tæt ved huset. Når jeg et par timer efter kom hjem igen, kunne jeg fortælle hårrejsende beretninger om, hvad der var sket i ”Malleby Skolen”. Så begyndte jeg i skole, og fortællingerne blev til virkelighed. Jeg lærte at læse og slugte den ene roman efter den anden.

Der findes fortællinger overalt: I os selv, i bøger, i film og teater, men også omkring os i vores møde med andre og i andres møde med hinanden. Og det allerbedste er, at historierne bliver endnu bedre af at blive delt. Den gode fortælling kan skabe et fortættet rum og drage både fortælleren og tilhørerne med på en dannelsesrejse, hvor de andres besværligheder og strabadseren for at finde vej i livet giver os en forståelse af os selv og vores eget liv.

Jeg har gennem mange år brugt fortællingen i mit virke som efterskole- og højskolelærer i fagene: drama, dansk, samfundsfag, historie, kristendom og filosofi – med særligt fokus på den dramatiske fortælling.

Mine fortællinger afspejler de fag, jeg har undervist i – så der ofte både er elementer af det historiske, det mytiske og det eventyrlige.

Jeg bruger også fortællingen som undervisningsforløb, fx: filosofiske temaer, kunst- og kulturpersonligheder samt historiske begivenheder og personer.

Jeg vil noget med de historier, jeg fortæller. Jeg vil gribe, røre, underholde og oplyse og sammen med publikum bevæge mig ind i fortællingens verden, hvor man med ord kan male billeder og vække følelser.

Jeg fortæller selv i mange forskellige sammenhænge. Derudover har jeg et samarbejde med Ferdinand Froning.  

Vore fortællinger er velegnede overalt, hvor mennesker mellem 3 og 100 år mødes for at få en varm og tankevækkende oplevelse.

Navn: Birgit Alling

Bopæl: Ringkøbing

Uddannelse: Lærer samt 2-årig uddannelse på Fortælle Akademiet

Arbejde: Efterskole- og højskolelærer, Medleder af Musikefterskolen i Humble, Pædagogisk supervisor, Foredragsholder, Fortæller

Email: birgitalling@hotmail.com

Hjemmeside: www.afigima.dk (under udarbejdelse)

Birgit Alling er Månedens Fortæller i oktober

Tags

2020, Birgit Alling


Måske kan du også være interesseret i disse?

Det gik SÅ godt

Det gik SÅ godt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}