Levende Litteratur i Svendborg

0  comments

Levende litteratur, hedder en række formiddagsfortællinger i Svendborg Forsamlingshus i foråret 2020.

Den første onsdag i månederne februar, marts, april og maj vil erfarne fortællere føre tilhørerne ind i det magiske rum, der opstår, når mange lytter samtidig til en god historie. Det fælles tema er FORÅR.  Der er kaffe og rundstykker til de første 50 fra kl. 9.30. (sponsoreret af Kvickly – tusind tak). Selve fortællingen begynder kl. 10 og varer ca. en time. Entré: 50 kr

Første fortæller er Maria Junghans medfortællingen Ræk mig din hånd om billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen og hendes mand komponisten Carl Nielsen.

Onsdag d. 4. marts:

Lisbeth Koefoed Jensen. Henrik Pontoppidan: “Når vildgæssene trækker forbi”
Denne novelle handler om på charmerende og ironisk vis at turde/ ikke turde mærke og følge sine lidenskaber. Desuden fortæller Lisbeth Koefoed også:Anton Tjeckov: “Roman med kontrabas”. Den handler om en musiker, der under en badetur i floden mister sine klæder og må gå nøgen med sin kontrabas og sin høje hat i dækning indtil mørket falder på. En ung kvinde mister samtidig og på samme måde sine klæder – og søger dækning samme sted.

Lisbeth har siden 90’ne været en aktiv og alsidig fortæller.
Hun har brugt fortællingen i forbindelse med psykiatrisk behandlingsarbejde og oplevede her den helbredende virkning en god fortælling kan have. Har startet Voel Fortællehus og er medlem af Ry Fortællehus.

Onsdag d. 1. april:

Connie Anette Nordholt fortæller: Selma Lagerlöf – Gravskriften. En fortælling om en kvindes kærlighed til sit døde barn, hvilket giver hende mod til at sætte sig ud over datidens snærende normer. Samt Johan Skjoldborgs fortælling Jord – der handler om to menneskers kamp for en bedre tilværelse og deres længsel efter at eje deres egen jord.

Connie er en alsidig historiefortæller. Hun er bosat i Thy. Hun har virket som gymnasielærer i bl.a. dansk og drama.

Onsdag d. 6. maj:

Torben Wahlstrøm fortæller: ’Og der blev lys’ – en gribende autentisk fransk beretning om en blind drengs opvækst, og hvordan han blev modstandsleder under 2. verdenskrig.

Torben har gennem sit mangeårige virke på Rudolf Steiner skoler fortalt eventyr, legender, myter og har i de senere år koncentreret sig om at formidle Selma Lagerlöfs værker.

Arrangementerne er støttet af Fynske Banks Fond og Brugerforeningen, Svendborg Forsamlingshus, er arrangør. Det er Torben Wahlstrøm, der er tovholder. Tak til sponsorer og medhjælpere. Alle er velkommen.


Tags


Måske kan du også være interesseret i disse?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}