Fortællingens dag

FORTÆLLINGENS DAG fejres hvert år den 24. januar – på fødselsdagen for den store originale folkemindesamler Evald Tang Kristensen (1843 – 1929) .

Datoen er valgt for derved at markere, at foreningen har sine rødder i den folkelige fortælletradition. Vi vedkender os traditionen, men vi lever i nutiden og hylder mangfoldigheden. Derfor vil dagen byde på en strøm af både klassiske og moderne fortællinger, der flyder i mange retninger.

Gruppen består af Anna Grethe Bech, Chanet Deleuran og Maria Junghans. Formål:

  • At skabe levende lyttesituationer og forunderlige fortællebegivenheder rundt i hele landet på denne dag.
  • At sætte fokus på, hvor vigtigt det er både at fortælle og lytte til gode historier.
  • At arbejde for den mundtlige fortællings kulturelle udbredelse.

Fortællingens Dag 2017

Fortællingens Dag plakat 2017 err lavet af Maria Junghans

Fortællingens Dag plakat 2017 er lavet af Maria Junghans

"Der er store fortællinger, der handler om livet og eksistensen, 

og der er små historier, der bare skal underholde og fremkalde en go’ latter, og der er alt det midt i mellem. Jeg holder af alle slags historier. De skal bare være go’e, og sådan har det været, fra jeg var helt lille."
Vigga Bro

I foreningen FORTÆLLERE I DANMARK dyrker vi den gode historie hele året rundt, men den 24. januar på FORTÆLLINGENS DAG gør vi en ekstra indsats for at dele ud af alle de gode historier vi har på lager.

Alle har ret til en god historie – kom og lyt med på fortællingens dag! Se i vores kalender for at finde et arrangement nær dig. 


FORTÆLLE-ARRANGEMENTER 2016

Vi minder jer om at sende jeres arrangementer ind til os, så vi kan fortælle hele landet om alle de fantastiske fortællere og fortællinger der findes i Danmark.
FORTÆLLINGENS DAG skal vise at fortællere og fortælling er en kunstart i fuldt flor her i landet og bidrage til at sætte fortælling på det kulturelle landkort.

FORTÆLLINGENS DAG 2016

Gåde:
Hvad er det der aldrig går i stykker, aldrig bliver slidt op?
Du kan give dem væk og stadig have dem.
Hver gang du giver dem væk bliver de bedre,
og hvis du ikke giver dem væk, er de ubrugelige?
Svaret ligger lige på tungen!

 Ja, du har gættet rigtigt – det er fortællingerne!

På FORTÆLLINGENS DAG den 24. januar 2016 vil der blive givet rigtig mange fortællinger væk: Nye, gamle, skæve, sørgelige, frække, finurlige og fornøjelige.

Det er tredje gang foreningen Fortællere i Danmark fejrer FORTÆLLINGENS DAG på fødselsdagen for den store originale folkemindesamler Evald Tang Kristensen (1843 – 1929) .

Vi vedkender os traditionen, men vi lever i nutiden og hylder mangfoldigheden.
Derfor vil dagen byde på en strøm af både klassiske og moderne fortællinger, der flyder i mange retninger.
Vær med, når Fortællere i Danmark skaber levende lyttesituationer og forunderlige fortællebegivenheder rundt i hele landet på denne dag.


Fortællingens Dag 2014

Billeder, reportager, presseomtale, plakater, radioindslag læs her hvad vi har samlet sammen fra Fortællingens Dag d. 24. januar 2014

Flot reportage fra Fortællingens Dag i Jylland i Kristeligt Dagblad skrevet af vores medlem, Ulla Skovsbl.

Pia Sigmund skrev to kronikker om Fortllingens Dag, en til Fyens Stifstidende og en til Berlingske tidende.

Radio 24syv interviewede formanden som ogs nede at fortlle en lille Evald Tang Kristensen historie. Indslaget ligger 14 minutter inde i udsendelsen. Lyt her.

Interview med formanden i Roskilde Dampradio. Scroll ned til torsdag d. 23. januar kl. 16 eller lyt her: Fortllingens Dag, interview med formanden. Roskilde Dampradio

Skive, omtale af Fortællingens Dag i Skive Folkeblad

Glem Disney sjov og iPad et jeblik. Brn kan stadig tryllebindes af en god fortlling. Fortlling for 2. klasserne p Aakjrskolen. Fortllerne fortalte ogs p biblioteket se nederste artikel.

Else Christensen fortller at man havde en fantastisk Fortllingens Dag.