Fortællingens dag


Der var engang…

Der var en gang en god historie som gerne ville fortælles – ja, i virkeligheden var der mange, og der kom stadigt flere til, men der var ikke plads nok til at de kunne komme frem.  Tiden var knap, så mange folk hastede forbi dem uden at tage sig af dem.
Fortællingerne prøvede både her og der – og nogle af dem kom ud i lyset og blev beundret for deres farver og skønhed, men mange dejlige og kloge fortællinger levede stadig i det skjulte. De pressede sig på, satte sig som knuder i halsen eller uro i fødderne på folk, for de var trætte af at være usynlige og rodløse.

En dag var der nogle historiefortællere, som fik den ide at give de gode fortællinger deres helt egen dag, så fortællingerne kunne få plads og komme frem i lyset. Den dag blev kaldt FORTÆLLINGENS DAG og blev fastsat til den 24. januar. Her kan alle de gode, men forsømte fortællinger strømme og få plads, forføre og skabe glæde.

 

Vær med til at videreføre traditionen

Skab forunderlige fortællebegivenheder og levende lyttesituationer den 24. januar 2016 og nærmeste dage. Vi minder jer om at sende jeres arrangementer ind til os, så vi kan fortælle hele landet om alle de fantastiske fortællere og fortællinger, der findes i Danmark. FORTÆLLINGENS DAG skal vise, at fortælling er en kunstart i fuldt flor og bidrage til at sætte fortælling på det kulturelle landkort.

Biblioteker, beboer-huse, caféer, fortællekredse, skoler mm. har før dannet ramme om FORTÆLLINGENS DAG. Vil du gerne høre mere om at få besøg af fortællere til FORTÆLLINGENS DAG, så kontakt bestyrelsen.