Fortællingens Dag

fejres hvert år den 24. januar – på folkemindesamler Evald Tang Kristensens fødselsdag (1843 – 1929) og hele den efterfølgende uge.

Vi har valgt datoen for at markere foreningens forankring i den folkelige fortælletradition. Med rødder i den stærke tradition for mundtlig fortælling lever vi i nutiden og hylder mangfoldigheden.

Formålet med Fortællingens Dag er: 

» At skabe levende lyttesituationer og forunderlige fortællebegivenheder rundt i hele landet på og omkring den 24. januar.

» At sætte fokus på, hvor vigtigt det er både at fortælle og lytte til gode historier.

» At arbejde for den mundtlige fortællings kulturelle udbredelse.

Fortællingens Dag 2023

Fortællingens Dag byder på klassiske og moderne fortællinger. Landet over er der arrangementer med alt lige fra eventyr over saftige fortællinger til moderne fortællinger om at være menneske i dag.

Her kan du finde kildeskrifter om og af Evald Tang Kristensen


Sagt om Fortællingens Dag

Der er store fortællinger, der handler om livet og eksistensen, og der er små historier, der bare skal underholde og fremkalde en go’ latter, og der er alt det midt i mellem. Jeg holder af alle slags historier. De skal bare være goe, og sådan har det været, fra jeg var helt lille

Vigga Bro 

I foreningen Fortællere i Danmark dyrker vi den gode historie hele året rundt, men den 24. januar på FORTÆLLINGENS DAG gør vi en ekstra indsats for at dele ud af alle de gode historier vi har på lager.

Alle har ret til en god historie – kom og lyt med på fortællingens dag!

Se i vores kalender for at finde et arrangement nær dig.


Fortælling i skolen

- Hvem, hvad, hvor og hvordan

pia sigmund fortælling i skolen

Gør noget godt for dig selv i dag

Bliv medlem af Fortællere i Danmark