I efteråret 2018 fik det danske fortællermiljø sit første formelle uddannelsesmiljø, Fortælle Akademiet, med støtte fra Vestjyllands Højskole og Region Midtjylland.

Fortælle Akademiet er blevet til i et samarbejde mellem Vestjyllands Højskole og Historiefortæller Ingrid Hvass. Udviklingsarbejdet begyndte i sommeren 2015 med et seminar, hvor mange fortællere fra hele Danmark medvirkede. De enkelte moduler er udviklet sammen med underviserne.

Akademiet har base på Vestjyllands Højskole, og undervisningen foregår i Det runde hus i ”Forundringens Have”, hvor vi også vil benytte Orangeriet.

Fortælle Akademiet rundhus01

Akademiet kan også være en sammenhængende uddannelse i mundtlig fortælling.

Uddannelsen består af 8 moduler, hvoraf de første tre er gennemført og modul 4 venter lige om hjørnet den 10.-14. april 2019.

Modulerne 5-8 er programsat hen over efteråret 2019 og foråret 2020. Den enkelte kan vælge sig et enkelt eller flere moduler alt efter lyst og plads og pengepung.

Uddannelsen har et særligt modul X for unge fortællere i oktober 2019. Overskriften er fortælling som redskab til forandring.